‘KNVB creëert nieuwe kloof voor traditionele topdrie’

Foto: ‘KNVB creëert nieuwe kloof voor traditionele topdrie’

De Eredivisie heeft gezichtsverlies geleden door de 0-13 overwinning van Ajax op VVV-Venlo. Volgens Jaap de Groot heeft de KNVB duidelijk partij gekozen voor de traditionele topdrie.

In Het Parool schrijft De Groot: “De vraag is nu hoeveel schaamrood er op de kaken zit bij de KNVB, tenslotte de organisator van deze competitie. Juist in deze tijd van marketing en marktaandeel moet er in het Zeister Bos toch een onderlip zijn gaan trillen. Desondanks moet niet worden uitgesloten dat KNVB-directeur Eric Gudde en zijn kompanen de afgelopen week prima hebben gesnurkt.”

De coronacrisis heeft echter pijnlijk blootgelegd hoe, met iemand als Gudde (ex-directeur Feyenoord) aan het roer, de belangen van uitgerekend de traditionele top drie – Ajax, Feyenoord en PSV – worden beschermd”, stelt De Groot. “Met voor de zoveelste keer de verdeling van de Europese tickets als voorbeeld. Het kan niet vaak genoeg worden aangegeven dat juist hiermee de kern van de bedrijfstak met voeten is getreden.”

De Groot vindt dat de clubs de Europese inkomsten anders hadden moeten verdelen. “Voor AZ bijvoorbeeld de 14,5 miljoen aan startgeld en voor Ajax het coëfficiëntbedrag van 19,5 miljoen euro, terwijl voor Feyenoord en FC Utrecht gewoon fiftyfifty voor de hand lag: ieder 3 miljoen euro. Uitgerekend de KNVB zou deze opties blokkeren en voorkwam dat AZ en FC Utrecht extra financiële armslag kregen in hun jacht op de traditionele top drie. Zo werkt de bond mee om de rijken rijker te maken en het gat met de rest te vergroten. Met een Mickey Mousecompetitie tot gevolg en de KNVB als Disney met zijn eigen pretpark.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
682+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie