Kluivert geeft Barcelona transfertip: ‘Die extra optie moet je hebben’

Foto: Kluivert geeft Barcelona transfertip: ‘Die extra optie moet je hebben’

Patrick Kluivert vindt dat zijn oude club FC Barcelona er goed aan doet om zich komende zomer te versterken met een nieuwe spits. Volgens de oud-aanvaller van de Catalanen is die positie momenteel te dun bezet met alleen de Pool Robert Lewandowski.

Barcelona moet Lewandowski-vervanger halen

De financiële mogelijkheden voor Barcelona lijken komende zomer echter beperkt, waardoor men ook niet zomaar iedereen kan halen. Toch stelt Kluivert in gesprek met Mundo Deportivo dat de koploper van de Primera División de transfermarkt op moet. “Financial Fair Play is iets waar je rekening mee moet houden, maar wie staat er op mijn verlanglijstje? Dat is absoluut een spits. Want achter Lewandowski moet je een extra optie hebben.”

Kluivert weet ook wel wie Barcelona moet halen en opteert onder meer voor de Portugese spits Gonçalo Ramos. “Dat vind ik een heel goede speler, die het heel goed heeft gedaan bij het Portugese team en Benfica. Hij kan een zeer interessante speler zijn.” De Portugese spits heeft bij Benfica echter nog een contract tot medio 2026, waardoor Barcelona flink de knip moet trekken.

De oud-international ziet echter ook een goedkoper alternatief van Barcelona en wijst op Liverpool-aanvaller Robert Firminho. De 31-jarige Braziliaan is komende zomer transfervrij. Volgens Kluivert hoeft Barcelona ook niet verder te kijken dan de spitspositie. “Een spits is wat Barça nodig heeft om sterker te worden. De rest is prima als iedereen blijft.”

Welke spits zou jij halen?

  • Ramos
  • Firminho
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie