Klopp ziet verschillend Liverpool: ‘Raakten het spoor bijster’

Foto: Klopp ziet verschillend Liverpool: ‘Raakten het spoor bijster’

Jürgen Klopp was opvallend mild nadat Real Madrid zijn ploeg Liverpool op een kansloze 2-5 nederlaag had getrakteerd. De oefenmeester zag een goede eerste helft van The Reds, maar stelde dat zijn ploeg in de tweede helt het spoor bijster raakte. Ondanks de ruime nederlaag wil Klopp zich nog niet neerleggen bij uitschakeling.

Klopp vertelde tegenover BT Sports dat zijn elftal nog wel begon zoals hij het voor ogen had. “Het begin was uitstekend. Dat is Liverpool in een notendop. Perfect, precies zoals we wilden spelen. Naast de goals was de hele eerste helft goed.”

De oefenmeester baalde vooral van de gelijkmaker van Real Madrid. “Het eerste doelpunt kwam omdat we te hoog stonden, het tweede doelpunt is slapstick. Dat mag niet gebeuren, maar kan wel gebeuren.” Volgens Klopp hielp het niet mee dat het na rust direct 2-3 werd en zag de wedstrijd vanaf dat moment volledig kantelen. “We konden niet meer op het juiste spoor komen. Je moet de volle vijfennegentig minuten spelen zoals in de eerste helft, maar dan heb je het momentum weer nodig. Na de 2-3 gebeurde het tegenovergestelde. Zij kregen meer vertrouwen en maakten mooie goals.”

Enorme uitdaging

De Duitse oefenmeester vond dat zijn ploeg in de tweede helft geen schim meer was van de ploeg in de eerste helft. “De enige manier waarop je het spel kunt vertragen, is door de bal in bezit te houden. We begonnen de tweede helft met veel balverlies op vreemde momenten.” Ondanks de grote nederlaag denkt Klopp nog niet aan opgeven, die wel stelt dat het een enorme uitdaging wordt. “Maar we moeten eerst in de Premier League spelen en ervoor zorgen dat we leren van deze wedstrijd.”

Wie gaat er volgens jou door?

  • Liverpool
  • Real Madrid
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie