Klopp: “Wat ik waardeer aan Gakpo…”

Foto: Klopp: “Wat ik waardeer aan Gakpo…”

Jürgen Klopp is nu al zeer te spreken over miljoenenaankoop Cody Gakpo. De Duitse manager van Liverpool roemt de van PSV afkomstige aanvaller voor zijn houding.

Liverpool maakt een teleurstellend seizoen door met een huidige zesde plaats op de ranglijst. “Er zijn betere momenten geweest om naar Liverpool te komen”, erkent Klopp. “Vorig seizoen waren we rond deze periode nog niet zeker van Champions League-voetbal, maar zag het er wel naar uit dat het zou lukken. Dit seizoen kunnen we die garantie niet bieden, maar Cody heeft daar ook nooit naar gevraagd.”

Klopp benadrukt dat verschillende spelers die zekerheid eisen. “Maar Cody kon de ranglijst zelf bekijken. Hij wist dat het lastig zou worden”, vervolgt de Liverpool-manager. “Wat ik waardeer aan Cody, is dat hij niet iemand is die op een rijdende trein wil springen. Hij wil de trein vooruitduwen. Daar houd ik van. Het is voor hem persoonlijk ook een goede eigenschap, waar je in het leven altijd iets aan kunt hebben.”

Virgil van Dijk en Gakpo spraken elkaar ook over de transfer. “Het voelt als een familie”, stelt Klopp. “Het persoonlijke aspect wordt niet vergeten. Dat heeft Virgil hem waarschijnlijk ook verteld. Op het veld kunnen de prestaties beter, dat klopt zeker, maar iedereen weet dat we keihard vechten om daarvoor te zorgen. We zullen er komen. Het doet me goed dat Cody zo snel de knoop doorhakte, dat spreekt boekdelen over hem.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 16:04.

De juiste keuze voor Gakpo?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie