Klimaatkleding van De Jong: “Iedereen kan iets doen”

Foto: Klimaatkleding van De Jong: “Iedereen kan iets doen”

Luuk de Jong kan zijn ploeggenoten bij PSV al een tijdje niet helpen op het veld. De spits zit geblesseerd langs de kant, maar zit zeker niet stil. Niet alleen bekommert de aanvoerder van PSV zich om zijn eigen herstel, maar ook om de aarde. 

Samen met zijn broer Siem is De Jong de drijvende kracht achter het kledingmerk 2050. De naam is een verwijzing naar het doel dat de EU in 2025 volledig klimaatneutraal moet zijn. Dat is volgens de aanvoerder van de Eindhovenaren een noodzaak. “Zeker als je kinderen krijgt, denk je: aan het eind van deze eeuw leven zij op een extreem hete, waarschijnlijk onleefbare aarde”, zegt hij in De Volkskrant. 

Luuk de Jong

De Jong wijst op de andere kant van de welvaart. “Je bent als welvarend mens één van de grootvervuilers”, stelt Siem. “In het jaar 2050 moet de aarde klimaatneutraal zijn, zo is het streven van de EU althans. Iedereen weet dat er een enorm gevaar dreigt, dat de aarde te snel opwarmt. Toch zie je niet veel mensen die ernaar handelen wat ik met al die andere crises die er spelen ook wel begrijp.”

Toen Luuk zelf vader werd, begon voor hem het balletje te rollen en is kritisch op zichzelf. “Iedereen kan iets doen. Als ik naar mezelf kijk: ik reed in Spanje in een grote, behoorlijk vervuilende auto. Ik zoek nu naar een elektrische auto, maar die luxe heb ik.”

Er zijn ook andere mogelijkheden volgens de spits. “Voor veel mensen is de aanschaf van een elektrische auto of van vleesvervangers gewoon te duur. Met mijn vorige clubs Sevilla en Barcelona vlogen we naar elke wedstrijd. Daar dacht ik lang niet bij na. Maar je kunt, als de verbinding goed is, net zo goed met de trein gaan.”

TIP: Wint PSV van Excelsior? Pak 1.08x je inzet!

Goede zaak?

  • Ja
  • Nee
  • Geen mening
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie