‘Klaassen krijgt zijn zin bij Nederlands elftal’

Foto: ‘Klaassen krijgt zijn zin bij Nederlands elftal’

Davy Klaassen heeft volgens Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels een basisplaats bij Oranje te pakken. De aanvallende middenvelder van Ajax zou als aanvallende middenvelder komen te spelen tegen Ecuador.

Klaassen viel in de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal al in. De Ajax-middenvelder bepaalde diep in de blessuretijd de eindstand op 2-0 in het voordeel van Oranje. De lach is daarmee weer terug op het gezicht van de middenvelder. Volgens Wijffels vinden de Ajacieden het wel lekker om even niet in Amsterdam te zijn.

Davy Klaassen

“Ik heb het idee dat ze niet graag meer worden gevraagd naar de situatie bij Ajax. Berghuis zei dat het is afgesloten, Blind heeft gezegd dat hij ervan baalt en dat het beter moet”, zei Wijffels daarover.

Dat kan nog nadelige gevolgen hebben voor de tweede seizoenshelft bij Ajax. “Ik denk dat ze bij Ajax een enorm probleem hebben, want volgens mij zijn de spelers helemaal klaar met hoe het daar gaat. Nu merken ze Oranje dat de sfeer anders is en dat er duidelijk is. Als het woord Ajax dan valt, hebben ze zoiets van: alsjeblieft niet zeg.”

Nederlands elftal

Dat heeft volgens Wijffels vooral te maken met de duidelijkheid die Louis van Gaal schept. Eerder liet Frenkie de Jong zich al uit over de directheid en duidelijkheid waarmee Van Gaal leiding geeft aan het Nederlands elftal.

Daarom durft Wijffels de voorspelling dat Klaassen gaat spelen, wel aan. “Klaassen zou meer willen spelen en hij gaat volgens mij tegen Ecuador spelen. Op de tienpositie. Hij zegt dat het bij Van Gaal helemaal duidelijk is wat zijn rol is. Als hij er tegen Senegal dan in moet, dan is dat duidelijk en uitgesproken. Bij Ajax is er niets duidelijk.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Klaassen in de basis?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
525+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie