Klaassen: “Heitinga was niet blij”

Foto: Klaassen: “Heitinga was niet blij”

John Heitinga heeft de selectie van Ajax zondagmiddag streng toegesproken tijdens de rust van het uitduel bij Vitesse (1-2 zege). Davy Klaassen sprak na afloop op de persconferentie over de uitspatting van de trainer.

“Tja, de trainer kwam de kleedkamer in en was niet blij”, opende Klaassen in Arnhem. “Hij vertelde wat er beter moest en dat we gingen wisselen. Ook benadrukte hij dat als we op deze manier zouden blijven voetballen, dat het ‘m niet zou worden vandaag…”

Klaassen vervolgt: “Elke wedstrijd is belangrijk en we willen alles winnen. Dan zijn dit zeker belangrijke potjes om te winnen. Dit is zo’n wedstrijd waar je later op terugkijkt en zegt: het ging niet makkelijk, maar wat goed dat we die pot eruit sleepten. Dat is wel iets wat je dan tegen elkaar zegt, mocht je aan het eind van de rit met de schaal staan.”

Titelstrijd

Ajax blijft dankzij deze triomf op drie punten van Feyenoord, maar Klaassen claimt niet naar de aartsrivaal te kijken. “We hebben maar op één ding invloed en dat is het winnen van onze wedstrijden. Natuurlijk hoop je dat Feyenoord punten morst voor ze naar ons toe komen, maar dat hebben we verder niet in de hand.”

Dat neemt niet weg dat de titelstrijd een belangrijk thema vormt binnen de Ajax-selectie. “Als de titelstrijd nu pas bij ons zou leven, dan zouden we echt een heel groot probleem hebben. Vandaag gaven we niet op. Ook vorig seizoen wonnen we wedstrijden regelmatig op het laatste moment. Winnen is het enige dat telt. Dat staat altijd op de eerste plaats.”

Wint Ajax met 2-0 van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax de titel prolongeren?

  • Ja
  • Nee
1619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie