Klaassen doet boekje open: “Ben echt boos geworden”

Foto: Klaassen doet boekje open: “Ben echt boos geworden”

Davy Klaassen keerde drie jaar geleden terug bij Ajax. De toenmalig middenvelder van Werder Bremen heeft veel moeite moeten doen om die hereniging mogelijk te maken.

Middenvelder wilde absoluut terug naar Ajax

In Inside Ajax doet Klaassen een boekje open over zijn terugkeer in Amsterdam. “Het begon een beetje in februari”, zo opent de middenvelder. “Marc (Overmars, red.) stuurde me voor het eerst een berichtje. Toen dacht ik: ja, in principe lijkt me dat wel wat. Ik was ook in degradatiestrijd met Werder Bremen, dus ik zei: laten we het na het seizoen bekijken, want ik heb het nu druk zat. Daarna bleef het rustig, tot de voorbereiding.”

Overmars besloot in de zomer van 2020 alsnog door te pakken. “Toen duurde het nog een week of twee, drie voordat het echt rond was.” Klaassen is daar eerlijk over: “Daarvoor ben ik een paar keer echt boos geworden, omdat ik het gevoel kreeg dat Bremen me niet echt wilde laten gaan. Ik ben naar de trainer gegaan en heb gezegd: ik wil eigenlijk gewoon weer naar Ajax, naar huis. Ik zei: ik kan ook niet alles meer geven en dat vind ik niet eerlijk tegenover jullie.”

Klaassen was duidelijk: “Toen zei hij: ik ken je toch. Als het niet doorgaat, geef je toch weer honderd procent. Ik zei toen dus: trainer, ik wil gewoon naar huis. Dit is het gewoon. Hij zei: ik ga je helpen, als jij zaterdag nog één keer voor mij speelt. (…) De trainer begreep het toen pas echt. Het was niet zo dat ik gewoon iets wilde, maar het was zo speciaal voor mij. Bij een andere club was het niet zo gegaan, zeker niet. Het is gewoon je club.”

Scoort Xavi Simons tegen Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax deze zomer door met Klaassen?

  • Ja
  • Nee
9326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie