Kieft ziet Ajax-dissonant: ‘Dat is een hele slechte aankoop’

Foto: Kieft ziet Ajax-dissonant: ‘Dat is een hele slechte aankoop’

Wim Kieft kijkt niet op van de recente magere prestaties van Ajax. Daarbij is de voetbalanalist wel kritisch op het functioneren van trainer Alfred Schreuder en tevens zet hij vraagtekens bij het aankoopbeleid van de Amsterdammers.

Aan tafel bij Vandaag Inside stelt Kieft dat het wel crisis is bij Ajax. “Je ziet het vaak met elftallen die veel succes hebben gehad: spelers zien ploeggenoten klappers maken en worden zelf ook een beetje ontevreden. Álvarez wilde weg in de zomer, Kudus wilde weg.”

Alfred Schreuder

Volgens Kieft is Schreuder ook debet aan de mindere resultaten. “Hij blijft maar wisselen en daarmee wek je nog meer ontevredenheid. Op een gegeven moment gaat het ook gewoon tegenzitten. Het is wel een heel normaal verval. Dat hadden wij vroeger ook bij PSV. Twee jaar lang wonnen we alles. De Europa Cup, de beker, kampioenschappen. En op een gegeven moment treedt er gemakzucht en verzadiging op. De grote namen, Tadic en Blind, worden ouder. Het is allemaal wel een beetje te verklaren.”

Toch denkt de oud-spits niet dat de oefenmeester al geslachtofferd wordt. “Ze staan nog steeds heel dichtbij. Maar als ik hem dan hoor, hij is zoekende hoe hij zich moet uiten naar buiten toe. Ik vind het heel normaal dat als je als Ajax zijnde thuis gelijkspeelt, je niet gaat reppen over de gemiste kansen. Dat je zegt: verdomme, dit kan gewoon niet bij Ajax.”

Kieft was daarnaast kritisch op het functioneren van enkele Ajacieden tegen Vitesse. “Die keeper (Remko Pasveer, red.). Ik heb een tijdje geroepen: die moet in het Nederlands elftal. Alleen zag hij er heel slecht uit bij die goals.” Ook Calvin Bassey werd hard aangepakt. “Deze jongen is snel en fysiek oké, maar hij kan niet voetballen. Hij is zo wild. Dat is een slechte aankoop. En van Steven Bergwijn mag je ook wel wat meer verwachten, die speelt heel erg bleu.”

De Oude Meerdijk

Eredivisie

12 november 2022

18:45

FC Emmen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 18:44.

Is Bassey een goede aankoop van Ajax geweest?

  • Ja, is een prima aankoop
  • Het is geen goede, maar ook geen slechte aankoop
  • Nee, een hele slechte aankoop
967+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie