Kieft stipt Ajax-probleem aan: ‘Discipline is ver te zoeken’

Foto: Kieft stipt Ajax-probleem aan: ‘Discipline is ver te zoeken’

Wim Kieft is niet onder de indruk van de huidige prestaties van Ajax. Volgens de oud-international hebben de Amsterdammers vooral een probleem op het middenveld. Kieft stelt dat het veel Ajax-spelers aan de nodige discipline ontbreekt.

Aan tafel bij Veronica Offside vertelde Kieft dat Ajax geen sterke indruk maakte tegen Vitesse. “Het is tekenend dat ze Bassey terug moeten halen om orde op zaken te stellen. Het geeft aan dat ze voetballend niet meer in staat zijn om zo’n wedstrijd te controleren.”

Noodgreep Heitinga

Volgens Kieft is vooral de discipline ver te zoeken. “Met name op het middenveld bij Ajax. Ze lopen allemaal maar naar voren en de backs ook. Heitinga moest die noodgreep echt doen.” Een speler die voor de balans kan zorgen bij Ajax is Edson Álvarez. Dick Advocaat vindt dat de kwaliteiten van de Mexicaan onderschat worden. “Ik vind hem best wel een nuttige speler voor het elftal. Hij is niet de beste, maar wel heel belangrijk voor het elftal. Dat moet je ook meenemen. Ze kunnen niet allemaal à la Kudus het spel gaan bepalen.”

Volgens Andy van der Meijde was het juist een fout van Heitinga om niet met Bassey in de basis te starten. “Waarom begin je niet met Bassey als je weet dat zij zulke snelle spelers voorin hebben? Ik hoorde dat hij in de rust boos was geworden, maar het was niet de schuld van het team. Het team presteert niet op dit moment, dan is het toch zijn keuze en fout geweest?”

Eindigt Ajax tegen NEC in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Heitinga Bassey een basisplaats geven?

  • Ja, moet altijd starten
  • Nee, alleen als de wedstrijd daar om vraagt
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie