EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kieft: “Oranje geen kandidaat voor EK-winst”

Foto: Kieft: “Oranje geen kandidaat voor EK-winst”

Wim Kieft veroverde in 1988 de eerste en vooralsnog enige EK-titel voor het Nederlands elftal. De voetbalanalist heeft niet de indruk dat de selectie van 2024 dat succes gaat evenaren.

Wim Kieft niet ontevreden, maar mist klasse bij Nederland

Kieft benadrukt allereerst dat het helemaal niet zo slecht gaat met Oranje. “Vier punten na twee groepswedstrijden waaronder die tegen Frankrijk, de nummer twee van de wereld en koploper in Groep D. Komt bij dat Nederland graag de bal bezit en de intentie heeft om de aanval te zoeken”, zo schrijft de columnist in De Telegraaf. Volgens de oud-international had vooraf iedereen getekend voor dat scenario.

De kritiek is volgens Kieft wel degelijk ‘te begrijpen’. “Je hunkert ernaar dat Oranje een tegenstander van het kaliber Frankrijk voetballend onder controle heeft en de pure individuele kwaliteiten van spelers als Memphis Depay en Xavi Simons aan de oppervlakte komen en de doorslag geven. Daarvan is tot dusver te weinig sprake. Beiden zitten niet lekker in het toernooi.”

Geen goed alternatief voor Memphis

Kieft is echter niet onder de indruk van de alternatieven. “Voor Depay zijn geen alternatieven voorhanden en daarom zal Koeman de boel niet omgooien. Omdat Simons nog niet zo ver is in zijn ontwikkeling blijft Depay met zijn pure individuele klasse te belangrijk voor dit Nederlands elftal.”

De conclusie? “Daarom kan het geen kwaad om het verwachtingspatroon aangaande Oranje enigszins te temperen. Als je dit Europees kampioenschap de individuele kwaliteiten ziet bij landen als Duitsland, Spanje, Portugal en Frankrijk, dan is Nederland geen kandidaat om Europees kampioen te worden.”

Kan dit Oranje het EK winnen?

  • Ja
  • Nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie