Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder

Foto: Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder

Wim Kieft stelt dat Ajax niet anders kon doen dan Alfred Schreuder ontslaan. Volgens de voetbalanalist was het ontslag onvermijdelijk en heeft de oefenmeester gefaald in Amsterdam. Volgens Kieft was Schreuder te licht voor de Ajax-klus en heef hij Dusan Tadic teveel de hand boven het hoofd gehouden.

In zijn column in De Telegraaf stelt Kieft dat het te makkelijk is om naar de transferzomer te wijzen. “Natuurlijk is het niet gemakkelijk werken bij Ajax, maar je kan niet zeggen dat hij slecht materiaal had voor Eredivisie-begrippen.” Wel vindt Kieft dat Ajax slecht heeft ingekocht. “Bijna allemaal miskopen. Wat een geldverkwisting heeft plaatsgevonden door het falende aankoopbeleid.”

Mislukte Ajax-aankopen

Kieft haalt dan ook de ene na de andere aankoop naar voren die volgens hem niet renderen bij Ajax. “Voor Bergwijn werd meer dan 30 miljoen euro betaald, Bassey kostte bijna 25 miljoen euro, Wijndal kwam voor zo’n tien miljoen euro over van AZ. Voor Brobbey maakte Ajax ruim 16 miljoen euro over, maar die presteert zo slecht dat ze de bonus van 3 miljoen euro waarschijnlijk in hun zak kunnen houden in Amsterdam.”

Volgens Kieft hebben de Ajax-aankopen veel te weinig laten zien. “Bergwijn begon goed toen hij net uit de Premier League kwam, maar daar bleef weinig van over. Net als anderen ging hij zich steeds meer verschuilen.” Daarnaast is de oud-international van mening dat Schreuder zijn persoonlijkheid niet sterk genoeg was om Ajax te managen.

Daarbij verwijst Kieft onder meer naar de situaties met de routiniers Daley Blind en Dusan Tadic. “Hoe slecht Tadic ook voor de dag kwam. Hij is geen schim meer van de speler van twee jaar geleden en dan moet je gaan verversen als trainer. Nu laadde hij zelfs de verdenking op zich dat hij Tadic niet durfde aan te pakken. Het is een van de dossiers die Schreuder gewoon slecht gemanaged heeft.”

Eindigt Excelsior tegen Ajax in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Heitinga Tadic wel direct wissel zetten?

  • Ja
  • Nee
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie