Kenneth Taylor: ‘Ajax wordt kampioen’

Foto: Kenneth Taylor: ‘Ajax wordt kampioen’

Kenneth Taylor maakte twee doelpunten voor Ajax tegen FC Emmen én gaf de assist op de 1-3 van Steven Bergwijn, maar dat was niet genoeg voor de zege. Zes minuten voor tijd maakte Mohamed Bouchouari immers de 3-3. Desondanks denkt Taylor dat zijn team Eredivisie-kampioen wordt.

Op de persconferentie na afloop van het duel op De Oude Meerdijk zei de Oranje-international namelijk: “Ja ja, ik denk nog steeds dat wij gewoon kampioen worden!”

Ajax gaf een riante voorsprong weg in Emmen en eerder verklaarde Taylor voor de camera van ESPN: “Dit is natuurlijk slecht. Hoe het kon gebeuren? Dat is een goede vraag. Als je 1-3 voor staat, mag je het nooit weggeven.”

Na zijn treffers wekte de middenvelder enige verbazing door zijn vinger voor zijn mond te plaatsen, alsof hij het thuispubliek de mond wilde snoeren: “Ik heb met vrienden een film gekeken, The Redeem Team met Kobe Bryant. Hij deed dat gebaar in de film, dus we spraken af dat ik het ook zou doen als ik scoorde.”

WK 2022

In de tweede helft haakte hij geblesseerd af, maar bondscoach Louis van Gaal hoeft niet te vrezen: “Ik schopte tegen Mark Diemers. In de rust zwol mijn voet op. Ik wilde het nog proberen, maar het ging niet meer. Maar het was gewoon een schop, er is niks kapot.” Nu gaat Taylor zich opmaken voor het WK in Qatar: “Dit is een droom die uitkomt. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ik ging er ook niet van uit, dus het was een kippenvelmomentje. Ja, ik ga daar genieten. Deze wedstrijd wil ik snel vergeten.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Wordt Ajax kampioen?

  • Dat denk ik wel
  • Lijkt me niet
1474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie