‘Keiharde Oranje-wissel op komst’

Foto: ‘Keiharde Oranje-wissel op komst’

Bondscoach Louis van Gaal koos maandag voor Matthijs de Ligt in plaats van Jurriën Timber, maar dat pakte niet goed uit. Marco van Basten ziet Jurriën Timber liever op die plek bij Oranje.

In de NOS-studio verklaarde de voormalig bondscoach van Oranje: “Je ziet dat hij bezig is om het meeste op kracht te doen. Daarin maakt hij toch te veel fouten. Hij moet wat relaxter gaan spelen, vind ik. Je ziet aan de bal dat hij liever niet wil meespelen. Als je het vergelijkt met Timber, heb je met Timber misschien wel een speler die de laatste wedstrijden bij Ajax slecht speelde, maar wel meer voetbal biedt.”

“Ik vind hem verdedigend ook niet zo gek veel minder”, vervolgt Van Basten, die al langer constateert dat De Ligt stagneert. “Ik vond Matthijs vandaag niet best. Dat vind ik jammer, want het is een jongen met veel potentie. Maar hij is duidelijk geen betere voetballer geworden dan twee jaar geleden. Timber helpt aan de bal juist een ander. Als iemand de bal heeft, loopt hij vrij. Als hij aan de bal is, ziet hij de juiste oplossingen.”

Van Basten vervolgt: “Dat schiet wel op, helemaal omdat hij naast Van Dijk staat. Die geeft de ballen meestal links en rechts af en laat het aan anderen over. Dat is zonde, want Van Dijk is eigenlijk de beste voetballer van Oranje. Als die nog gaat jagen om snel en goed een bal naar voren te krijgen, wordt het helemaal spectaculair.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Timber in de basis?

  • Ja
  • Nee
1602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie