‘Kasper Dolberg zorgt voor transferstunt’

Foto: ‘Kasper Dolberg zorgt voor transferstunt’

Kasper Dolberg was een groot talent bij Ajax en op een gegeven moment wilde AS Monaco meerdere tientallen miljoenen euro’s voor hem betalen, maar dat bod werd afgewezen. Het ging steeds slechter met de Deen, die naar OGC Nice transfereerde maar daar óók niet de beste versie van zichzelf liet zien. Nu lijkt hij onderweg te zijn naar de Belgische Jupiler Pro League.

‘Kasper Dolberg naar RSC Anderlecht’

Volgens verschillende Belgische dagbladen, zoals bijvoorbeeld Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, lijkt het er namelijk sterk op dat de voormalige Ajacied zijn loopbaan gaat vervolgen bij RSC Anderlecht. Dat zou namelijk bereid zijn om ver te gaan voor zijn target. Nice betaalde 20,5 miljoen euro voor Dolberg aan Ajax, maar zal hoe dan ook verlies lijden op zijn contractspeler.

Voor een bedrag van vijf à zeven miljoen euro mag de Deen vertrekken en voor Anderlecht is dat een flinke investering. Voetbal International schrijft: “Het versterken van de spitspositie geniet prioriteit op de transfermarkt nu Benito Raman heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken en het contract van de Algerijnse routier Islam Slimani (34) niet wordt verlengd. Anderlecht bracht daarom ook een bod uit op Boca Juniors-spits Luis Vázquez, maar dat werd afgewezen.”

Transferstunt

“Als Anderlecht erin zou slagen om Dolberg naar Brussel te halen, wordt dat in België beschouwd als een stunt”, stelt het blad. In Brussel bouwt men aan een heuse Deense enclave, want de coach van RSCA is afkomstig uit dat land, evenals Anders Dreyer, die eerder op het middenveld speelde bij sc Heerenveen.

Wint Denemarken in de EK-kwalificatie van Noord-Ierland?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij meer van zijn carrière verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
5218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie