Jansen én Clasie slaan met vuist op tafel bij AZ

Foto: Jansen én Clasie slaan met vuist op tafel bij AZ

Het puntenverlies van AZ tegen sc Heerenveen (1-1) is behoorlijk hard aangekomen in het AFAS Stadion. De Alkmaarders willen meedoen om de tweede plek, maar oefenmeester Pascal Jansen én aanvoerder Jordie Clasie zien dat dat op deze manier niet lukt…

Pascal Jansen en Jordy Clasie zetten AZ op scherp

AZ kwam al heel snel op achterstand door een vroege goal van Sydney van Hooijdonk en Clasie vertelt aan ESPN: “Hoe we beginnen, dat heeft ons vandaag weer de kop gekost. Na twee minuten moet je alles gaan repareren. Maar alles lukte net niet. Het was vandaag niet voldoende, hoewel je nog vrij kansen creëert. Als je loopt te slapen in de eerste paar minuten, roep je het over jezelf af. Dat is voor ons een punt waaraan we moeten werken. Van tevoren wordt er honderd keer gezegd: scherp zijn vanaf minuut een. Als we niet wakker zijn, krijg je een goal om de oren.”

De middenvelder wil het even niet over de tweede plek hebben… “Als je twee wedstrijden op rij zo begint, moeten we daar helemaal niet over praten. Laten we eerst zorgen dat we goed aan de wedstrijd beginnen. Als we dat doen, kunnen we onszelf zijn, dan kunnen we heel goed voetballen. Als je dat niet doet, krijg je het heel moeilijk.”

Jansen: ‘We hadden moeten leren van Twente-uit’

Trainer Jansen analyseert: “Je creëert een situatie die je eigenlijk had moeten voorkomen, waardoor je in de achtervolging moet inzetten. De onderbreking (door vuurwerk op het veld, red.) kwam ons daarom wel goed uit, hoewel het een heel vervelend moment was. We hebben elkaar goed in de ogen aangekeken om duidelijk te maken dat het heel anders moet dan wat we eerst hebben laten zien.”

“Het is gewoon vervelend dat de wedstrijd zo’n wending krijgt, vooral de manier waarop”, vervolgt de coach. “Als de tegenstander beduidend beter is, kun je altijd tegen iets aanlopen. Dit was echt duidelijk aan onszelf te wijten. Als we meer willen, moet je ook meer leveren. We hadden moeten leren van de wedstrijd tegen FC Twente in Enschede. Vandaag hebben we helaas niet laten zien dat we die les hebben begrepen.”

Ben jij het hiermee eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie