‘Italianen vinden Ajax-transfer Lucca erg interessant

Foto: ‘Italianen vinden Ajax-transfer Lucca erg interessant

Lorenzo Lucca is de eerste Ajacied ooit in het shirt van Ajax. Willem Haak, kenner van het Italiaans voetbal, is benieuwd of de boomlange spits gaat slagen in Amsterdam. Hij wordt éé njaar (met optie tot koop voor tien miljoen euro) gehuurd van Pisa.

“In Italië vinden ze de transfer van Lucca naar Ajax heel interessant. Bondscoach Roberto Mancini die – zeker na het mislopen van het WK – heel erg omkijkt naar jong talent liet al weten dat hij Lucca in Amsterdam in de gaten houdt. In de Serie A krijgen jonge spelers over het algemeen niet veel kansen. Bij Ajax is dat natuurlijk wel het geval”, vertelt Haak aan Ajax Life.

Azzuri

Bij Ajax wil de aanvaller zich verder verbeteren. “Dat is iets wat ze in Italië ook zien. Het gebeurt de afgelopen tijd vaker dat zulk soort Italiaanse jongelingen vroeg naar het buitenland trekken. Giancluca Scamacca (West Ham United) kwam ook niet bij een Italiaanse topclub terecht en Cesare Casadei (Inter) trekt waarschijnlijk naar Chelsea.”

Haak vertelt dat Lucca door de nationale bond nadrukkelijk gevolgd wordt. “Al helemaal nadat hij de stap naar Ajax heeft gemaakt. De Italiaanse voetballiefhebber is de overwinning van Ajax op Juventus in de Champions League nog niet vergeten. Ze weten dat jonge spelers bij Ajax de kans krijgen. Het is dan extra interessant als Lucca – vorig jaar een van de meest veelbelovende spelers in de Serie B – de stap naar een Champions League-deelnemer maakt.”

TIP: 5.20x je inleg als Lucca de 0-1 scoort tegen Sparta!

Gaat Lucca slagen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie