Italiaanse media zien AS Roma ‘overrompeld’ Feyenoord ‘liquideren’

Foto: Italiaanse media zien AS Roma ‘overrompeld’ Feyenoord ‘liquideren’

De Italiaanse media zijn het er gezamenlijk over eens dat AS Roma terecht door is naar de halve finale van de Europa League. Feyenoord kwam er volgens diverse media niet aan te pas tegen een kwalitatief beter en passioneel spelend Roma.

Roma grijpt Feyenoord bij de strot

La Gazzetta dello Sport stelt dat ‘kwaliteit, passie en persoonlijkheid’ het verschil hebben gemaakt. “Het is een dodelijke mix. Roma was één stap verwijderd van de hel, maar gaat rechtstreeks naar de hemel. De 4-1, waarmee Roma Feyenoord liquideert, is het resultaat van een kwaliteitswedstrijd. De thuisploeg zette meteen vol druk en probeerde de adem van de Nederlanders te ontnemen.”

Het Italiaanse medium concludeert dat de Italiaanse clubs momenteel het mondiale voetbal domineren. “Vijf teams nog in Europa, dat is zelfs meer dan Spanje en Engeland gecombineerd. Het Italiaanse voetbal is terug en dat laten we zien.”

Corriere dello Sport stelt dat Feyenoord compleet overrompeld werd door Roma. “Het werd een feestavond met 67.000 toeschouwers die met vlaggen en sjaals zwaaiden en die het feest vierden met José Mourinho na een krankzinnig gevecht. Roma was dicht bij de uitschakeling, maar de magie van Dybala leverde een verlenging op.” De krant zag ook nog een kleine tegenvaller. “Het enige smetje op deze magische avond waren de spierblessures van Georginio Wijnaldum en Chris Smalling.”

Confrontatie tussen Slot en Mourinho

Het medium besteedt ook nog aandacht aan de ontmoeting tussen Arne Slot en José Mourinho, waarbij laatstgenoemde sneerde naar de Nederlander dat hij vaker naar Roma moet kijken. “Na de wedstrijd ontmoette Mourinho Slot meteen in de tunnel van de kleedkamer. De twee schudden elkaar geen hand en Mourinho schreeuwde tegen zijn collega: Respect, respect. Slot keek hem boos aan en antwoordde niet.”

Il Messaggero stelt dat de uitschakeling onverdiend was geweest, maar zag ook opluchting na de treffer van Paulo Dybala. “En daar werd het technische verschil tussen beide ploegen zichtbaar. Mourinho kon Dybala en Abraham nog inbrengen. Voor Mourinho is het nu zijn twaalfde Europese halve finale. Dan wordt het nog maar eens duidelijk waarom het zo belangrijk is om zo’n bank als José te hebben.”

Is Roma terecht door naar de halve finale?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie