Italiaanse media gaan los over De Ligt: ‘Eén moment’

Foto: Italiaanse media gaan los over De Ligt: ‘Eén moment’

Juventus won gisteravond met 3-0 van Dinamo Kiev en weet zich al lang en breed verzekerd van de knock-outfase van de Champions League. Volgens de Italiaanse media gaf Matthijs de Ligt wéér een verdedigende masterclass.

Toch maakte de oud-Ajacied een schoonheidsfoutje: in de eerste helft ging hij onder een voorzet door, waarna Benjamin Verbic zijn teammaat Viktor Tsygankov aanspeelde. Calciomercato schrijft: “Verbic vond Tsygankov, maar Wojciech Szczesny wist alles te redden. Toch bleef het een fout van De Ligt.” De website geeft de Nederlander een 5,5 als rapportcijfer.

De Corriere della Sera beloont het optreden van de stopper met een zes: “Met een fout bezorgde hij Dinamo de grootste kans, best bijzonder voor hem. Ervoor en erna speelde hij solide en was hij betrouwbaar.” Tuttomercatoweb zit weer een half puntje lager: “Hij bezorgde Szczesny met zijn slippertje overwerk. Verder was het business as usual, met af en toe meer problemen dan normaal.”

Goal geeft De Ligt een 6,5, maar JuveNews en Eurosport een zesje. Het laatstgenoemde medium schrijft: “Zoals de hele verdediging, is er niet iets speciaals over hem te melden. De aanvallers van Dynamo werden onder controle gehouden, hij was zorgvuldig.”

Masterclass

Volgens Squawka gaf de Oranje-international een ‘verdedigende masterclass’ in Kiev. De Ligt won al zijn (lucht)duels en troefde met 91 balcontacten, zes balheroveringen, vier tackles, drie onderscheppingen, tachtig passes en een passzuiverheid van 95 procent de andere Juventus-verdedigers (Leonardo Bonucci en Merih Demiral) ruimschoots af.

De Ligt een van de beste verdedigers ter wereld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1090+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie