“Ik geloof erin dat het boek niet dicht is”

Foto: “Ik geloof erin dat het boek niet dicht is”

NEC betreurt de absentie van Jasper Cillessen op het WK in Qatar. Niet alleen is het een grote klap voor de doelman zelf, maar het heeft ook nadelige gevolgen voor de Nijmeegse club.

NEC loopt allereerst een mooi geldbedrag mis. De eredivisionist rekende zich al rijk, Cillessen leek immers een zekerheidje in de Oranje-selectie, maar bondscoach Louis van Gaal besliste anders. In het meest gunstige geval levert de WK-deelname van de doelman zo’n 370.000 euro op, een bedrag dat men wel moet delen met Valencia.

Hoewel Valencia recht zou hebben op het grootste deel, zou het voor NEC een meevaller zijn geweest. “Hoewel we allemaal hadden gehoopt en ook wel verwacht dat Cillessen erbij had gezeten, hebben we dat bedrag natuurlijk nergens begroot”, benadrukt algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met Forza NEC.

Van Schaik vreest niet voor minder naamsbekendheid. “We hebben nu ook veel naamsbekendheid gekregen de afgelopen dagen. Onze sponsoren zijn het hele weekend op alle tv-kanalen geweest en wij als club ook. In alle programma’s ging het over ‘NEC-keeper Jasper Cillessen’. Natuurlijk hadden we liever gewild dat Jasper was gegaan, maar de hele onrust heeft ook voor een ongekende zichtbaarheid gezorgd.”

“Als Oranje straks twee weken onderweg is, had iedereen buiten Nijmegen Cillessen vooral als de keeper van Oranje gezien en niet alleen als die van NEC uit Nijmegen”, aldus de NEC-directeur. “Jasper als keeper van het Nederlands elftal had onze club natuurlijk extra glans gegeven. Jasper heeft nog steeds een ideale leeftijd om international te blijven, zeker voor een keeper. In geloof erin dat het boek niet dicht is, maar nog een paar mooie hoofdstukken gaat krijgen.”

Wint Nederland van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Keert Cillessen terug in Oranje?

  • Ja
  • Nee
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie