“Ik heb bij Ajax de meest geweldige talenten zien afhaken”

Soccernews

Ronald de Boer benadrukt in zijn column in [i]Voetbal International[/i] dat je als voetballer nog zoveel talent kan hebben, maar dat je zonder de goede mentaliteit nooit een topvoetballer zal worden. In zijn voetballersdagen heeft de oud-Ajacied menig toptalent zien wegvallen.

“Zelf was ik een jaar of 23 toen ik goed in de gaten had wat het inhield profvoetballer te zijn”, schrijft De Boer. “In de jaren daarvóór werden we niet voor niets de patatgeneratie genoemd. In die tijd werden we achter onze vodden gezeten door mannen als Bobby Haarms, Jan Wouters en Danny Blind. Dat was een pittige leerschool. Wij dachten het als jonge talenten beter te weten dan zij, maar achteraf kom je tot de conclusie dat het andersom was. Wij konden beter voetballen, maar de oudere spelers wonnen alle trainingspartijtjes. Dan leer je hoe belangrijk mentaliteit is om tot prestaties te komen.”

“Tennisster Serena Williams zei ooit dat ze liever tien procent talent en negentig procent karakter heeft dan andersom. En zo is het. Je mentaliteit bepaalt of je de top haalt. In mijn eigen jeugdjaren heb ik bij Ajax de meest geweldige talenten zien afhaken: Dave Markus, Nordin van Schuppen, Danny Zwartjes, Richard Sneekes, Erik Regtop, John Roos… Voetbalkwaliteit hadden ze genoeg, maar om diverse redenen hebben ze het toch niet gered. Als speler heb je het verloop van je carrière in eigen hand. Door te beseffen wat je moet doen en laten. En door open te staan voor hetgeen mensen met ervaring in de voetbaltop je aanreiken. Daarvan lopen er bij Ajax genoeg”, aldus De Boer.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie