‘Ik had zelf ook heel graag bij Feyenoord willen voetballen’

Foto: ‘Ik had zelf ook heel graag bij Feyenoord willen voetballen’

Feyenoord heeft er zowel afgelopen zomer als deze maand veel aan gedaan om Ramiz Zerrouki los te weken bij FC Twente, maar dat is uiteindelijk níét gelukt. Tot teleurstelling bij de Algerijn zelf, en dat snapt ploeggenoot Ricky van Wolfswinkel dan wel weer.

“Ik heb tegen hem gezegd: ‘Ik begrijp heel goed dat je naar Feyenoord wil en dat het een enorme teleurstelling is als dat niet lukt, maar je moet nu je kracht laten zien’. Ik denk dat Rambo dat heel goed kan. Dat heeft hij in augustus, september al gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat weer gaat doen en opnieuw zal laten zien wat voor een fantastische speler hij is. Daar is de wedstrijd tegen Ajax een heel mooie gelegenheid voor. Gelijk weer vlammen op het hoogste niveau”, vertelt Van Wolfswinkel (33) over Zerrouki, in De Telegraaf.

Feyenoord-transfer geklapt om medische redenen

In 2019 was de spits zelf nog hard op weg naar Feyenoord, vanaf FC Basel, maar nadat er een aneurysma in zijn hoofd werd ontdekt, klapte de deal. “Ik had zelf ook heel graag bij Feyenoord willen voetballen. Dat liep om gezondheidsredenen anders. Niet alles in het leven gaat zoals je wil. Daar moet je dan mee leren omgaan.”

Die pittige diagnose heeft de kijk van Van Wolfswinkel op het spelletje behoorlijk veranderd. “Het is alweer een paar jaar geleden, maar ik sta er zeker nog wel eens bij stil. Voor die periode ging het een beetje op de automatische piloot. Alles was normaal. Maar sinds ik dat heb meegemaakt, kan ik veel meer genieten van het voetbal. Het heeft ook te maken met de fase van je carrière waar je in zit. Hoe ouder je wordt, hoe meer je het voetbal gaat waarderen. Ik vind het ook zo mooi dat mijn kinderen me bewust als speler aan het werk kunnen zien. Mijn zoontje van 8 kijkt hele wedstrijden en leeft enorm mee. Dat is superleuk.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Had jij Van Wolfswinkel graag bij Feyenoord gezien?

  • Ja
  • Neh
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie