‘Ik geloof niet dat John van den Brom Nieuwjaar haalt’

Foto: ‘Ik geloof niet dat John van den Brom Nieuwjaar haalt’

Oefenmeester John van den Brom staat onder zware druk bij zijn werkgever KRC Genk. Dat doet het momenteel dramatisch in de Jupiler Pro League (een tiende plek na zestien speelronden) en dat zou de Nederlander weleens fataal kunnen worden…

Oud-international Marc Degryse zegt in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij denkt dat het doek gaat vallen voor de coach: “Ik geloof niet dat hij Nieuwjaar haalt als coach van Genk. Laat ik het anders stellen: het wordt héél moeilijk voor John. Ik vind hem voor de huidige situatie weliswaar verantwoordelijk maar niet schuldig. Het is zo’n beetje als een minister die ontslag dient te geven omdat mensen onder hem gefaald hebben.”

Dramatische resultaten

Vorig seizoen speelde Genk bij vlagen prima voetbal, werd de beker gewonnen en waren de play-offs behoorlijk succesvol… “Maar hoe erg het ook is voor John, alles wat ik nu aanhaal in het voordeel van hem wordt ingehaald door de resultaten. Die zijn dramatisch. Dit is de derde crisis onder Van den Brom in pakweg twaalf maanden.”

“Eens houdt het op…”

Vóór het duel met Club Brugge (2-3 verlies) werd er pijnlijk van Beerschot verloren met 2-0. Journalist Stef Wijnants vroeg zich toen bij Radio 2 Limburg af: “Hoeveel geduld hebben ze nog in de bestuurskamer? Head of Football Dimitri De Condé heeft onlangs nog zijn steun uitgesproken en gezegd dat ze samen uit het dal moeten klimmen. Maar eens houdt het op. De volgende maand speelt Genk tegen – hou je vast – 2 keer Club Brugge, KV Mechelen, AA Gent, Charleroi en Antwerp. En wil het graag overwinteren in Europa. Het moet dus hier en nu gebeuren.”

Daar voegde hij aan toe: “Want ontsla je Van den Brom, dan moet je met een andere coach, misschien met een ander systeem, die maand ingaan. Hou je hem aan boord, dan kan het seizoen binnen een maand al voorbij zijn. En er is natuurlijk het gegeven dat Genk de reputatie heeft van trainerskerkhof. Weer eentje opofferen doet het imago ook geen goed.”

Van den Broms rechterhand Glen Riddersholm beschikt over de papieren om hem op te volgen als hoofdcoach…

Wint Genk morgen in de beker van Club? De odd is 3.00!

Wordt hij ontslagen?

  • Dat lijkt me wel
  • Nee joh
28+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie