Ihattaren doorbreekt stilzwijgen en neemt beslissing

Foto: Ihattaren doorbreekt stilzwijgen en neemt beslissing

Mohamed Ihattaren is allerminst van plan om het bijltje erbij neer te gooien. De veelbesproken middenvelder (20) is voornemens om in 2023 terug te keren op de voetbalvelden.

Ajax heeft reeds besloten om de samenwerking met Ihattaren na dit jaar te beëindigen. Inmiddels krijgt hij vanuit allerlei richtingen hulp aangeboden. Wesley Sneijder is reeds met hem aan de slag gegaan en ook Mo Nouri, de 28-jarige broer van oud-Ajacied Abdelhak Nouri, is in actie gekomen. “Maar als familie, een bonusbroer. Sinds ik een paar dagen per week bij hem woon en dankzij het geloof, heb ik mijn leven weer op de rit”, aldus Ihattaren.

In De Telegraaf spreekt Ihattaren zich uit over de bewogen maanden, met onder meer bedreigingen. “Mensen die niet het beste met me voor hadden, vielen me lastig. Maar het verleden is iets dat ik ver achter me heb gelaten. Dat was ook een voorwaarde van Mo: volle kracht vooruit en alleen maar positivisme. Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen. Mijn dagen bestaan nu alleen uit trainen, eten en naar de familie Nouri gaan.”

Comeback in de maak

Ihattaren is vastberaden om alsnog te slagen als professional. “Ik ben pas 20. Het is nu zaak om zo snel mogelijk, maar wel op een verstandige manier fit te worden. Het begint bij mezelf. Als ik er niet klaar voor ben, heeft een nieuwe kans geen zin, want dan verpruts ik die. Dagelijks met Appie omgaan, is voor mij een enorme realiteitscheck. Er was geen betere Marokkaanse voetballer en geen warmer mens dan hij. Dat er nu nog zó veel mensen bij hem langskomen, zegt alles over hoe geliefd hij was. Helaas heeft hij niet meer de kans om zijn kwaliteiten te tonen. Ik wel, ook al heb ik twee jaar vergooid. Het zorgt voor een enorme drive me nu alleen nog maar op het voetbal te focussen. Te laat heb ik ingezien dat alles daarvoor moet wijken.”

Ihattaren erkent dat hij grote fouten heeft gemaakt sinds zijn komst naar Ajax. “Vooral dat ik mensen, zoals Gerald Vanenburg, heb teleurgesteld. Hij heeft me opgeraapt en heel veel tijd in me gestoken. Maar na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders. En doordat het gemis van mijn vader weer opspeelde, blokkeerde het in mijn hoofd. ’Komt morgen, wel’, dacht ik dan. Ik was niet hard genoeg voor mezelf.”

Inmiddels wacht de gretige Ihattaren op een nieuwe kans. “Iedereen weet dat ik goed kan voetballen. Ik denk nu heel anders, ben een veel positiever persoon geworden en met de steun van de familie Nouri en het geloof richt ik me volledig op mijn fitheid en voetbal. Bij Ajax heb ik deze voorbereiding laten zien dat ik het voetballend aan kan. Maar ik moet niet alleen tonen dat ik er weer kan komen. Nu moet ik zorgen dat ik aan de top blijf. En dat gaat me lukken. Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen. Die krijgt alleen maar liefde, vreugde en een heel goede voetballer.”

Geloof jij nog in hem?

  • Ja
  • Nee
848+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:08
0+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
49+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
13+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
45+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1305+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
915+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
95+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
658+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1644+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
651+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
613+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
584+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
340+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
101+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
148+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
53+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
220+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
86+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
35+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
107+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie