‘Hilgers zet Feyenoord op scherp’

Foto: ‘Hilgers zet Feyenoord op scherp’

Feyenoord en FC Twente staan zondag tegenover elkaar in de Eredivisie-topper van deze speelronde. Voor twee spelers van de Tukkers is het een extra speciale wedstrijd. Niet alleen Ramiz Zeroukki, maar ook Mees Hilgers werd/wordt gevolgd door de Rotterdammers.

Voor Hilgers is het een lekker voetbaljaar. De jonge verdediger, die zijn jeugdopleiding bij Twente genoot, is basisspeler in het elftal van Ron Jans. De verdediger speelde zich al in de belangstelling van Feyenoord, Ajax en PSV.

De Rotterdammers waren tot nu toe twee keer in de markt voor de verdediger, die zondag de kans krijgt om zich opnieuw te bewijzen tegenover zijn mogelijk volgende werkgever.

In gesprek met De Telegraaf vertelt de verdediger dat hij het niet erg vindt om nog langer voor de Tukkers te spelen. “Ik speel al elf jaar voor FC Twente en het is aan de club. Als ze eruit komen, dan zou het een mooie stap zijn. Maar ik ben de moeilijkste niet en heb het ook heel goed naar mijn zin hier. Voor mijn ontwikkeling is het niet erg om nog een half jaar in Enschede te blijven.”

Hilgers klaar voor Feyenoord

De verdediger ligt nog tot aan het einde van dit seizoen vast in Enschede. De club heeft een eenzijdige optie om deze verbintenis te verlengen. Dat lijkt ook te gaan gebeuren, maar dat hoeft niet te betekenen dat Hilgers ook nóg langer bij Twente blijft.

“Mijn contract loopt dan af, maar ik verwacht dat FC Twente de optie zal lichten. Anders loop ik gratis de deur uit. Als ze de optie lichten, heb ik nog één jaar contract. Dan zal de club me in de zomer moeten verkopen, als ze wat aan me willen verdienen. We zien wel wat er komt. Ik ben daar nu niet mee bezig. Ik concentreer me op de wedstrijden die eraan komen”, zei de verdediger in de krant.

Hilgers is ook dit seizoen een vaste waarde bij FC Twente. De 21-jarige verdediger kwam dit seizoen tot 22 wedstrijden in het elftal van Ron Jans. Met het lichten van de contractoptie zal FC Twente in ieder geval een transfersom veilig stellen voor diens product van de jeugdopleiding. Met een geschatte transferwaarde van 4,5 miljoen euro kan dat ook een mooie transfersom opleveren.

Speelt Hilgers volgend seizoen bij Feyenoord?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie