Het voorstel van Keje Molenaar voor terugkeer Overmars bij Ajax is ‘plankje misslaan’

Foto: Het voorstel van Keje Molenaar voor terugkeer Overmars bij Ajax is ‘plankje misslaan’

Tot twee keer toe brak Keje Molenaar in de afgelopen dagen een lans voor Marc Overmars, opteerde zelfs voor een terugkeer van de over grenzen gegane technisch directeur, die seksueel getinte foto’s naar vrouwelijk personeel had gestuurd, bij Ajax. Daarmee sloeg de oud-prof de plank volledig mis.

Ik zag de immer keurig gesoigneerde Keje Molenaar afgelopen zondag aan tafel zitten bij het tv-programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. De advocaat van beroep hoor ik normaliter graag praten: goed doordacht en nooit onzin uitkramend. Maar op die koude wintermorgen leek hij de weg wat mij betreft even kwijt: een terugkeer Marc Overmars als TD in Amsterdam vond hij zeker een optie.

Er moest volgens Molenaar eerst gesproken worden met de door Overmars onheus bejegende vrouwen. ‘Als zij zeggen: het is acceptabel dat hij terugkeert, op bepaalde voorwaarden natuurlijk, dan zou dat gewoon moeten kunnen’. Vooral de laatste drie woorden kwamen bij mij binnen: gewoon moeten kunnen. Ik stel me hardop voor hoe Keje Molenaar dit dan voor ogen ziet: ja dames, als Marc zo dadelijk hier terugkeert op kantoor, vergeet even die dickpics en ga over tot de orde van dag.

Zoiets Keje? Sommige dingen kúnnen gewoonweg niet, en kun je ook niet ‘even’ vergeten. Dat had Marc Overmars zelf zich eerder ook al terdege gerealiseerd en daarom was hij met de start tussen zijn benen vertrokken. Dat Ajax daarmee een uitstekend technisch directeur kwijt was, dat was dan maar zo. Overmars had geen andere keus, evenals de leiding van de Amsterdamse club. Maar Keje Molenaar kijkt hier kennelijk toch iets anders tegenaan.

Overmars non-actief?

In de Voetbal International liet hij zich deze week weer uit over deze kwestie, voor de tweede keer binnen een paar dagen: ‘Er is veel te snel overgegaan tot ontslag bij Marc Overmars. Had hem op non-actief gezet en was grondig onderzoek gaan doen. Dan was het met een sisser afgelopen en had hij op een gegeven moment terug kunnen keren’. Ja, het stond er echt: ‘dan was het met een sisser afgelopen’. Met andere woorden: niet te lang bij de pakken neerzitten over die foto’s dames en dóórrrr.

Ik ben het faliekant oneens met de mening van Keje Molenaar. We kunnen niet maar alles accepteren. Bij FC Utrecht besloot men onlangs om trainer Henk Fraser op straat te zetten omdat hij losse handjes had gehad tijdens een trainingssessie. Had de clubleiding daar dan ook ‘gewoon even’ rustig moeten blijven om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag? Het antwoord is: nee. Als je bepaalde grenzen overschrijdt, is er geen weg meer terug. En dat geldt ook voor de kwestie-Overmars.

Moet Marc Overmars terugkeren bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
446+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
33+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
84+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
27+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
333+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
43+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
176+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
346+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
156+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
377+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
108+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
234+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
200+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
551+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie