Heracles komt critici tegemoet: “In 2024”

Foto: Heracles komt critici tegemoet: “In 2024”

Heracles Almelo keert na één seizoen terug in de Eredivisie. Een deel van de voetbalfans gruwelt van dat idee vanwege het kunstgrasveld, maar Nico-Jan Hoogman heeft goed nieuws voor de critici.

Kunstgras gaat verdwijnen in Almelo

“In de zomer van 2024 gaan we van het kunstgras af”, zo laat de technisch directeur van Heracles weten aan Voetbal International. “Deze zomer leggen we een veld aan bij de buren van Oranje Nassau. Dat wordt hybride met veldverwarming. Daar zal de selectie trainen voorafgaand aan uitwedstrijden. Volgend jaar zomer beginnen we dan met de aanleg van een nieuwe mat in het stadion en komt er nog tweede trainingsveld bij ON.”

Hoogma is zelf opgetogen over het verdwijnen van het kunstgrasveld. “Toen ik terugkwam van HSV en hier kwam spelen, heb ik altijd gezegd dat er niks boven het grasmatje in De Kuip gaat. Een goede grasmat. In die tijd speelden we al op kunstgras en was Ten Cate zelfs onze hoofdsponsor. Voor mij is gras of kunstgras nooit een punt van discussie geweest.”

Zelf had de directeur altijd ‘een voorkeur’ voor natuurgras. “Het was soms wel een vervelende discussie. Buitenstaanders zeiden dat we geen keuze hadden omdat Ten Cate hoofdsponsor was. Maar Ten Cate is al een tijdje geen hoofdsponsor meer hoor… Het is een stempel waar je dan niet van af komt. Maar wees gerust, volgend jaar ligt hier gewoon gras.”

Wint Heracles de Keuken Kampioen Divisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat de Eredivisie kunstgrasvrij worden?

  • Ja
  • Nee
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie