EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Hélène Hendriks-misser voor Vandaag Inside Oranje’

Foto: ‘Hélène Hendriks-misser voor Vandaag Inside Oranje’

Vandaag Inside Oranje lijkt een stuk minder te lopen dan de voorgaande edities. Dat heeft volgens diverse mediakenners te maken met de locatie waarop de show wordt uitgezonden. Net als het reguliere Vandaag Inside wordt ook deze speciale editie vanuit de studio uitgezonden. Een gemiste kans volgens de kenners, die wellicht liever hadden gehad dat Hélène Hendriks was doorgegaan met De Oranjezomer.

De Oranjezomer inwisselen voor Vandaag Inside Oranje?

In de mediapodcast van het Algemeen Dagblad noemt mediajournalist Marcus den Blanken Vandaag Inside Oranje maar een ‘sfeerloos’ programma. “Er zit gewoon nul oranje aan. Er is gewoon niks bijzonders aan. Ze zitten in de studio, Johan Derksen zit ouderwets te mopperen.” Volgens Den Blanken had Hendriks beter kunnen blijven zitten. “Ik vond eigenlijk het voorprogramma, De Oranjezomer met Hélène, meer oranjegevoel hebben. Dat was met een mooie locatie, dat gebeurde wat. Ik zit nu gewoon naar een reguliere aflevering van VI te kijken die veel te laat wordt uitgezonden. Ik ben een beetje teleurgesteld.”

Televisierecensent Angela de Jong wijt het ook aan de locatie. “Die oude beelden van die krantjes in Scheveningen, in het Kürhaus, en al die malle filmpjes die dat af en toe opleverde, gaf wel een zomers gevoel. Ook voor de niet-voetballiefhebber gebeurde daar toch genoeg waarvan je dacht: nou, toch even kijken wie ze hebben.”

Den Blanken kan zich daar in vinden. “Het was cult, er gebeurde wat, het was leuk. Ik snap: als ik nu naar buiten toe kijk… Ja, je kan geen zomers gevoel hier in Nederland opwekken, maar had even iets meer gedaan dan zo’n verschrikkelijke studio.” De Jong wijst vervolgens naar Hendriks. “Nou, Hélène had toch wel een beetje een zomers gevoel en toen was het ook geen lekker weer in Zeist. De locatie doet ertoe.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Welk programma is leuker?

  • De Oranjezomer
  • Vandaag Inside Oranje
123+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie