Helder advies voor Koeman: “Linksom of rechtsom”

Foto: Helder advies voor Koeman: “Linksom of rechtsom”

Het Nederlands elftal had vrijdagavond tegen Frankrijk geen schijn van kans. De thuisploeg stond door persoonlijke fouten binnen een mum van tijd op een 3-0 voorsprong, waardoor het duel al vroeg was gespeeld. Volgens Sjoerd Mossou moet Ronald Koeman dan ook terug naar de tekentafel.

Periode na tijdperk Van Gaal

De journalist schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de terugkeer van Koeman opvallende vergelijkenissen kent met die van Guus Hiddink. De laatste trainer volgde in 2014 Louis van Gaal op, die op het wereldkampioenschap in Brazilië met een kwalitatief mindere selectie de halve finale bereikte. Daarbij hanteerde hij een defensieve speelstijl.

Advies voor Koeman

Hiddink besloot het echter anders te doen en wilde weer meer aanvallen, wat zorgde voor een reeks teleurstellende resultaten. Ook Koeman wil het na het tijdperk Van Gaal anders doen, waarna het dus misging tegen Frankrijk. Mossou vindt dat Koeman daarbij realistisch moet kijken naar het huidige niveau van de spelers in de selectie.

“Ook het Oranje van nu is een team met slechts een handvol internationale topspelers, aangevuld met jong eredivisietalent én een paar dertigers die de komende jaren eerder minder zullen worden dan beter. Ofwel: kwalitatief is dit Nederlands elftal wederom hooguit een subtopper op Europees niveau”, zo schrijft Mossou.

“Het brengt Koeman in een spagaat zoals ook Hiddink die in 2014 en 2015 ervoer. Hoe vind je de balans tussen een aanvallende stijl en overduidelijke kwalitatieve beperkingen?”, aldus de journalist, die wel een advies heeft. “Linksom of rechtsom zal dit Nederlands elftal verstevigd moeten worden om ook tegen toplanden overeind te blijven.”

Wint Oranje komende zomer de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Koeman defensiever gaan spelen?

  • Ja, zeker
  • Nee, absoluut niet
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie