Heitinga bij vlagen vol ongeloof: ‘Hij doet dingen met een bal..’

Foto: Heitinga bij vlagen vol ongeloof: ‘Hij doet dingen met een bal..’

John Heitinga heeft als trainer van Ajax natuurlijk een blik vol getalenteerde spelers tot zijn beschikking, maar over Mohammed Kudus was de trainer in het bijzonder al meermaals lyrisch. Dankzij achttien goals in 36 wedstrijden voor Ajax dit seizoen is de Ghanees inmiddels een publiekslieveling.

Heitinga: ‘Als Mohammed Kudus lacht, weet je dat het goed zit’

“We weten allemaal dat Mohammed kan voetballen”, vertelt Heitinga op de clubwebsite. “Maar het meest belangrijke voor elke speler is vertrouwen. Mohammed kan het verschil maken, zowel aan de bal als zonder bal. Maar vooral aan de bal. Ik denk ook dat mensen daarvoor naar het stadion komen.”

“Het is toch wel een jongen die het publiek vermaakt, met een bepaalde bravoure. Hij kan een man heel makkelijk passeren en uitspelen. Die doet ook dingen met een bal… bedenk het maar. Hij bedenkt het en voert het ook nog uit”, vervolgt Heitinga zijn lofzang voor Kudus. “Het is een speler waar je als liefhebber graag naar kijkt en een jongen die het maximale uit zijn carrière wil halen. Het is een trotse jongen, die graag zijn voetjes laat spreken. Het is niet een hele grote prater, maar als Mo gaat lachen, dan weet je dat het goed zit.”

Toekomst in ongewis

Over de toekomst van Kudus is nog veel onduidelijk. Zelf zei hij dat contractverlenging niet uitgesloten is, maar volgens The Athletic zal de linkspoot zeker een stap willen maken zodra Manchester United, Arsenal en/of Liverpool hun interesse in hem concretiseren. Er zou een vraagprijs van veertig miljoen euro vastgesteld zijn door de Amsterdammers.

Kudus is wereldtop, nu al

  • Eens
  • Dat niet
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie