EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Heel Europa constateert: ‘Nederland is genaaid’

Foto: Heel Europa constateert: ‘Nederland is genaaid’

Steeds meer voetbalcoryfeeën constateren dat het Nederlands elftal een doelpunt onterecht door de neus is geboord door scheidsrechter Anthony Taylor. De goal van Xavi Simons werd afgekeurd wegens vermeend hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries.

Vanuit veel landen klinkt dat goal Xavi Simons niet afgekeurd had moeten worden

Stéphane Lannoy, voormalig Frans topscheidsrechter, zegt op Radio RMC: “Ik heb hier een vrij duidelijke mening over. Ik vind het een geldig doelpunt. Er vallen verschillende dingen te zeggen over deze buitenspelsituatie. Je moet eerst de vraag beantwoorden of de speler zich in het gezichtsveld van de doelman bevindt en of hij in de baan van het schot staat. Dat was niet het geval. Hij hindert het zicht van doelman Mike Maignan niet. Ook staat hij niet te dicht bij de doelman of leunt hij op hem.”

Ook bij de BBC is men ‘kamp-Oranje’ in deze. “Frankrijk heeft hier veel geluk gehad”, zei oud-spits Alan Shearer. “Als je de camerabeelden van achter het doel ziet, dan kan de Franse doelman niet duiken vanuit zijn houding. Hij komt niet bij de bal en Dumfries heeft totaal geen invloed op hem.” Gary Lineker vult aan: “Je moet beslissen of de doelman wordt gehinderd en dat is duidelijk niet het geval. Hij staat ver van Dumfries af. Als hij zou duiken, zou hij hem misschien bijna kunnen bereiken.”

‘Onbegrijpelijk dat Taylor niet zelf ging kijken’

Mario van der Ende vindt het vooral gek dat Taylor zelf niet eens ging kijken bij het VAR-scherm. “Onbegrijpelijk. In de spelregels staat dat de scheidsrechter eindverantwoordelijk is. Blijkbaar was er binnen zijn VAR-team discussie of Dumfries wel of niet hinderlijk buitenspel stond, want het duurde wel een paar minuten. Dan was het goed geweest om Taylor er zelf ook nog naar te laten kijken. Het gaat erom of Denzel Dumfries de Franse keeper belemmert om naar de bal te duiken, ook al blijft hij stil staan.” Of Maignan duikt of niet maakt volgens Van der Ende niet uit. “Mijns inziens niet. Als hij duikt, komt hij misschien wel met zijn hoofd tegen de knie van Dumfries, met het risico geblesseerd te raken. Staat hij in de baan van de duik? Daar kun je over discussiëren en dat hebben ze bij de VAR dan ook duidelijk gedaan.”

Vanuit België zei Union St. Gillis-speler Noah Sadiki op de VRT: “We weten allemaal dat Maignan nooit aan die bal zal geraken.” Youri Mulder: “Filip Joos zei het mooi in zijn commentaar: Dumfries verhinderde de duik die er nooit is gekomen.”

Onterecht afgekeurd

  • Eens
  • Oneens
794+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie