Heeft Oranje een spitsenprobleem? Koeman reageert

Foto: Heeft Oranje een spitsenprobleem? Koeman reageert

Afgelopen WK had Oranje met Vincent Janssen, Luuk de Jong en Wout Weghorst nog de beschikking over drie klassieke nummer negens. Twee van hen zijn gestopt, terwijl Weghorst louter als pinchhitter werd gebruikt. Heeft het Nederlands elftal een spitsenprobleem?

Weghorst en Brobbey als echte spitsen

Koeman werd ernaar gevraagd bij de persconferentie maandagmiddag. Hij heeft Brian Brobbey geselecteerd, maar de jonge spits zit bij Ajax op de bank. “Binnen deze selectie kunnen daar een aantal jongens er prima spelen, maar de selectie van Brobbey geeft aan dat we niet heel veel mogelijkheden hebben. Je selecteert een jongen die geen basisspeler is bij Ajax, maar wel iemand met toekomst. Ik ken hem verder niet, heb hem toen bij Ajax gesproken. Als ik meerdere keuzes op die positie had gehad, kijk je naar wie speelt er, wie heeft ritme?”, aldus de bondscoach.

Weghorst vergaarde tegen Argentinië nog roem door zijn fameuze rol als pinchhitter, ondertussen speelt hij alles bij Manchester United. “Hij is absoluut geen Plan B”, benadrukt Koeman. “Dat was in mijn eerste periode reden om te kiezen voor Luuk de Jong en niet voor Wout. Ik vond Luuk een betere pinchhitter. Maar Wout heeft zich dusdanig ontwikkeld dat hij een serieuze optie is.”

De Jong en Janssen

De Jong en Janssen stopten om verschillende reden bij Oranje. “Luuk de Jong is een ander geval dan Vincent Janssen. Je praat over een leeftijdsverschil. Dat zijn keuzes die zij maken en dat respecteer ik. Ik heb altijd gezegd: graag of niet. Als je komt, moet je trots zijn dat je geselecteerd bent en dat ook uitstralen. Als dat om wat voor reden dan ook niet het geval is, moet je thuisblijven.”

Wint Oranje met 1-2 bij Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Oranje een spitsenprobleem?

  • Dat is wel duidelijk
  • Zeker niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie