Heeft Bayern München het kampioenschap verspeeld?

Foto: Heeft Bayern München het kampioenschap verspeeld?

Heeft Bayern München het Bundesliga-kampioenschap op zaterdagavond verspeeld? Het zou zomaar eens kunnen, want de grootmacht uit Beieren ging met 3-1 onderuit bij RB Leipzig. En dat betekent weer dat concurrent Borussia Dortmund morgen over Bayern heen kan wippen, met daarna nog maar één speelronde te gaan.

Bayern München legt rode loper uit voor Borussia Dortmund

Bayern wist wat het te doen stond tegen RB Leipzig, bij een winstpartij zou het op matchpoint komen! En het team van oefenmeester Thomas Tuchel begon behoorlijk goed aan de partij, want Serge Gnabry maakte er in de 25e minuut van het duel 0-1 van. Daarna begon de thuisploeg echter aan te dringen en hadden Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, die allebei in de basis begonnen, de reddingen van doelverdediger Yann Sommer nodig om op de been te blijven.

Dat kon niet goed blijven gaan en dat bleef ook niet goed gaan. Halverwege de tweede helft werd Sommer voor het eerst geklopt, uitgerekend na een hoekschop van Bayern. Leipzig kwam er echter razendsnel uit en Konrad Laimer bekroonde de vlugge counter.

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui

Tuchel bracht Ryan Gravenberch binnen de lijnen voor Leon Goretzka, maar daarna ging het al helemaal mis met Bayern. Benjamin Pavard vergreep zich aan Christopher Nkunku, die de daaropvolgende penalty zelf nam én benutte. Tien minuten later herhaalde de geschiedenis zich, dit keer na een handsbal van Mazraoui en met Dominik Szoboszlai als strafschopnemer: 1-3 en de wedstrijd was gespeeld.

Borussia Dortmund komt morgen in actie tegen FC Augsburg en bij winst staat BVB eerste met twee punten voorsprong op Bayern. Daarna is er dus nog één speelronde te gaan: Bayern neemt het op tegen 1. FC Köln en Dortmund speelt tegen 1. FSV Mainz 05.

Wat denk jij?

  • Bayern wordt alsnog kampioen
  • Dortmund wordt kampioen
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie