Harter Hund Huub Stevens moet weer terug

Foto: Harter Hund Huub Stevens moet weer terug

Na hét debacle van het jaar van FC Utrecht in de beker tegen de amateurs van SV Spakenburg, kwam daar nog de schandalige 13-0 nederlaag van FC Den Bosch bij PEC Zwolle overheen. Ik zag en las daarna de reacties van de verliezende trainers Michael Silberbauer en Jack de Gier, ooit als spelers winnaars op het veld. Spontaan verlang ik sindsdien weer naar een, alsnog, terugkeer van Harter Hund Huub Stevens.

Eerst was daar een filmpje van Silberbauer die verstijfd de camera in keek en een excuustekstje stond op te lezen voor de fans van FC Utrecht. Die boodschap kwam eigenlijk helemaal niet over en de video had wat mij betreft meer iets weg van een persiflage van Jiskefet in de beste jaren.

Acteur Michiel Romeyn had de rol van verslagen trainer beter kunnen spelen dan de Deen die dit van de media-afdeling van de club uit de Domstad had moeten doen. Dan had ik tenminste oprecht nog kunnen lachen, maar nu had ik eerlijk gezegd meer medelijden dan wat anders.

Vrijdagavond volgde ik via mijn gsm de tussenstanden in de Keuken Kampioen Divisie. Verbaasd keek ik naar het scoreverloop bij de wedstrijd van koploper PEC tegen FC Den Bosch. De Brabantse club werd als een pupillenteam naar de slachtbank geleid. Met dertien tegentreffers in dik negentig minuten moesten de Boschenaren daarna weer de bus in.

Wat mij echter nóg meer verbaasde was de reactie van trainer Jack de Gier, in het verleden als spits zeker niet vies van hard werken, sleuren en door de modder kruipen. Het weekend na de matpartij in Zwolle had de selectie van FC Den Bosch vrij en, zeer opmerkelijk, Jack De Gier hield hieraan vast.

En dáár begreep ik nou helemaal niks van. Sommige nederlagen behoor je niet ‘gewoon’ te belonen met een vrij weekend. Nee, dan mag je op zijn minst verwachten dat er op zaterdagmorgen bij elkaar gekomen wordt en dat je als spelers even voelt hoe de club te schande is gemaakt de avond tevoren.

Misschien klink ik nu heel erg ouderwets, maar dat is dan maar zo. Met iemand als Huub Stevens was dit bij lange na nooit gebeurd. De toptrainer in ruste moet weer terugkeren, als je het mij vraagt. Al is het maar om weer wat extra discipline terug te brengen in het Nederlandse profvoetbal. Huub, wil je je besluit alsjeblieft toch nog eens heroverwegen?

Moet Huub Stevens toch weer een functie in voetbal gaan bekleden?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie