EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Harde woorden gevallen bij Oranje: “We overschatten onszelf”

Foto: Harde woorden gevallen bij Oranje: “We overschatten onszelf”

Virgil van Dijk is enigszins geschrokken van het niveau dat het Nederlands elftal tegen Oostenrijk op de mat legde. Desondanks heeft de aanvoerder er vertrouwen in dat de ploeg zich gaat herstellen.

Teleurgestelde Van Dijk in Oranje

Na een 2-1 overwinning op Polen en een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk, ging het tegen Oostenrijk behoorlijk mis. Niet alleen verloor de ploeg van Ronald Koeman met 3-2, ook had Oranje nauwelijks grip op de tegenstander. Volgens Van Dijk heeft deze constatering ook iets met de groep gedaan.

Het duel maakte in het team van Nederland duidelijk dat niets vanzelf gaat. “Het is een eyeopener geweest. Als we op dezelfde voet verder gaan, hebben we niks te zoeken hier. Er is na één wedstrijd geen paniek, maar er zijn wel harde woorden gevallen”, vertelt Van Dijk op de persconferentie.

De centrale verdediger verwacht meer van het team. “Misschien overschatten we onszelf wel. We moeten zorgen dat het niet alleen tegen de grote landen degelijk en compact is. We moeten altijd terug kunnen vallen op een defensieve basis. Dat hebben we de afgelopen wedstrijd slecht gedaan.”

Vertrouwen in de knock-outfase

Er is echter nog niets verloren. In de achtste finale staat Oranje tegenover Roemenië. Wetende dat de sterkste landen aan de andere kant van het schema zitten, kan Nederland ver komen. Dat vertrouwen heeft Van Dijk ook. “Wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat dit een heel speciaal toernooi kan worden.”

Wint Nederland het EK?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie