Hans Kraaij Jr heeft primeur: Burak Yilmaz weg bij Fortuna

Foto: Hans Kraaij Jr heeft primeur: Burak Yilmaz weg bij Fortuna

Hans Kraaij Jr. had voorafgaand de aftrap tussen Excelsior en Fortuna Sittard in Rotterdam een primeurtje: voor de camera van ESPN meldde de verslaggever dat Burak Yilmaz komende zomer ‘100% zeker weggaat’ bij de Limburgers.

Hans Kraaij Jr: Burak Yilmaz ‘100% zeker weg’ bij Fortuna Sittard

Vandaag was Yilmaz al niet meer aanwezig bij de wedstrijd tussen Excelsior en Fortuna (2-0). Hij zal ‘in welke vorm dan ook niet meer terugkeren’. Het is nog niet bekend of de Turkse spits dan helemaal gaat stoppen als prof, of dat hij nog bij een andere club aan de slag gaat.

De afgelopen weken blonk hij al uit in absentie. Yilmaz zou geblesseerd zijn, maar dat is al het derde verhaal dat de ronde doet. Eerder werd er immers nog gewezen naar ziekte en vervolgens had men het over ‘technische redenen’. Of de Turk écht met een kwetsuur kampt, daar bestaan twijfels over en niemand lijkt precies te weten waar de waarheid nou ligt.

Afscheid en spijtbetuiging

De Telegraaf meldde onlangs over de ontstane situatie: “Yilmaz staat na dit seizoen nog vier seizoenen onder contract bij Fortuna, één als trainer en drie in een trainersfunctie, maar schrikte de Limburgse club onlangs op met een plotseling afscheidsbericht op Instagram.” De plooien werden vervolgens gladgestreken en Burak kwam met een persverklaring: “Ik realiseer me dat ik voor onrust heb gezorgd, maar de komende zeven wedstrijden ben ik gewoon beschikbaar voor de club.” Dat is hij op dit moment dus hoe dan ook níét.

Eerder dit weekend dook Yilmaz al plots op bij zijn oude liefde OSC Lille, in Frankrijk. Meer daarover lezen? Check dan dit artikel!

Gaat Fortuna hem missen?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie