Haller bleef geloven in terugkeer: “Dat is altijd in mijn gedachte geweest”

Foto: Haller bleef geloven in terugkeer: “Dat is altijd in mijn gedachte geweest”

Sébastien Haller heeft altijd geloofd in een terugkeer op het voetbalveld. Dat sterkte de Borussia Dortmund-spits tijdens zijn herstel van een tumor, om door te blijven knokken. De oud-Ajacied blikt terug op een zwaar laatste half jaar.

Afgelopen week keerde de international van Ivoorkust terug op het trainingsveld bij de Duitse grootmacht. “Het is al het werk van de afgelopen zes maanden waard geweest”, zei de 28-jarige aanvaller tegenover de Duitse media. Hij haalt hoop uit het herstel van anderen. “Je ontmoet veel mensen in het ziekenhuis die het beter hebben dan jij op dat moment. Dat is soms moeilijk in te verdragen, maar je moet erin geloven dat je zelf beter wordt. Dat helpt heel veel.”

Steun van collega’s

Ook gesprekken met collega-voetballers, die in een soortgelijke situatie zaten, steunen Haller. “Ik heb heel veel met Timo Baumgartl, Marco Richter en Jean-Paul Boëtius gesproken. Ondanks dat ze dezelfde diagnose hadden (teelbalkanker, red.), ontwikkelt de ziekte zich voor iedereen anders. Toch zijn we altijd in staat geweest om elkaar waardevolle tips te geven.”

Haller bleef echter dromen van zijn eerste minuten in het shirt van Dortmund. “Dat moment is sinds de eerste dag in mijn gedachten geweest. Dat is waarom je voor de club speelt.”

Zie je Dortmund de Duitse beker veroveren?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan hij bij een terugkeer nog een topniveau aantikken?

  • Ja, geloof ik zeker in!
  • Nee, vrees van niet…
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie