Haalt succestrainer Schmidt oude bekende op bij PSV?

Foto: Haalt succestrainer Schmidt oude bekende op bij PSV?

Roger Schmidt verruilde PSV afgelopen zomer voor SL Benfica. In Portugal heeft de Duitse coach van zijn ploeg een geoliede voetbalmachine gemaakt: de roodhemden staan eerste in de nationale competitie en bereikten gisteren de kwartfinale van de Champions League door met 5-1 te winnen van Club Brugge, na eerder al met 0-2 in België te winnen.

In aanloop naar de return met Brugge kreeg Schmidt van Marca Claro een vraag over Eríck Gutiérrez, die zich vorig seizoen tot één van de lievelingen van Schmidt bij PSV ontwikkelde. Dit seizoen onder Ruud van Nistelrooy komt de Mexicaanse middenvelder een stuk minder aan bod.

Of een hereniging in Portugal er in zit met Gutí, wilde Schmidt niet zeggen. Wel was de tacticus lyrisch over hem als persoon en áls speler. “Ik ben heel blij dat ik met hem kon samenwerken. We hebben samen in Nederland het bekertoernooi gewonnen en Érick is een speler die voor altijd in het hart zit, want ik waardeer hem ook enorm als persoon.”

‘Je weet het nooit in voetbal’

“Hij is een heel goede speler en we gaan zien wat er in de toekomst gebeurt. Je weet het nooit in voetbal”, houdt Schmidt zijn kaarten tegen de borst.

De 27-jarige Gutiérrez kwam in augustus 2018 voor zo’n zes miljoen euro over van Pachuca CF. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij PSV, zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt.de geschat op zeven miljoen euro.

Zou Gutí meekunnen met het niveau van Benfica?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie