EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Gullit ziet Oranje-impact: “Die spreken de waarheid niet”

Foto: Gullit ziet Oranje-impact: “Die spreken de waarheid niet”

Ruud Gullit denkt dat de harde kritiek na de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3 nederlaag) een positieve uitwerking heeft gehad op de Oranje-internationals. De EK-winnaar van 1988 weigert te geloven dat spelers niet makkelijk terzijde schuiven.

Ruud Gullit ziet verandering na ‘stevige kritiek’ op Oranje

“De stevige kritiek op het Nederlands elftal na de zeperd tegen Oostenrijk is ergens goed voor geweest”, schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf. “De boodschap was aangekomen bleek in de wedstrijd tegen Roemenië. Na de bevrijdende openingstreffer van Cody Gakpo speelde Nederland een geweldige wedstrijd, die heerlijk was om naar te kijken met een mooie 3-0 overwinning.”

Gullit vervolgt: “Als je op een groot toernooi bent met Oranje en het draait niet, dan is de kritiek niet mals weet ik uit eigen ervaring. Alhoewel het niets voorstelt bij wat er gebeurt in Engeland of Italië. Daar spelen ze veel harder op de man en komt de hakbijl er zelfs in de rust aan te pas. De gastheer van ons voetbalprogramma, Richard Keys, vond bloedserieus dat Gareth Southgate in de rust van Engeland-Slowakije ontslagen moest worden.”

“Spelers die zeggen dat kritiek niets met ze doet, spreken de waarheid niet”, weet de oud-international. “Waarom reageert Memphis Depay anders met de tekst ’Who Cares’ op de achterkant van zijn haarband? Dan ben je er dus mee bezig. Zaak is om het als spelersgroep op te vatten als een vorm van hulp. De boosheid en frustratie moet je als groep gebruiken om de onderlinge band naar de buitenwereld te versterken. Als je samen in je bubbel die klik krijgt, dan ben je samen tot veel in staat zijn.”

Eens met Gullit?

  • Ja
  • Nee
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie