Guardiola over Martínez: “Ik vind het wel grappig”

Foto: Guardiola over Martínez: “Ik vind het wel grappig”

Aankomende zondag speelt Manchester Untied tegen Manchester City in het Etihad Stadium en dat betekent dat Lisandro Martínez Erling Haaland af moet stoppen. Oefenmeester Josep Guardiola is onder de indruk van de Argentijn.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de derby zegt hij over de oud-Ajacied: “Ja, Erling is langer, maar het gaat niet alleen om lengte. Ik vind het wel grappig wanneer mensen spelers onderschatten vanwege hun lengte.”

“Martínez is een geweldige speler met een goede mentaliteit”, aldus de Catalaan. “Hij speelt ook agressief. Manchester United heeft een bepaald bedrag voor hem betaald en Erik ten Hag kent hem goed. Er is geen twijfel over Martínez. Het wordt ook niet de eerste keer dat hij tegen langere spitsen speelt. Ik weet zeker dat er genoeg lange spitsen zijn in Nederland, maar natuurlijk is Erling langer. We zullen zien wat er gebeurt.”

Blessureleed

The Citizens proberen zo voorzichtig mogelijk om te springen met Haaland, die bij Borussia Dortmund geregeld met blessureleed kampte. In de interlandperiode had de voormalige Golden Boy daarom een persoonlijke fysiotherapeut tot zijn beschikking: “Ik heb altijd gezegd dat fysio’s het belangrijkste onderdeel vormen van het ondersteunend personeel van een club. Zij zorgen voor de beentjes. Erling had vorig seizoen veel last van blessures en kwam na zijn operatie in de zomer met wat kleine problemen hier. Hij is gaan werken met Mario en anderen en daardoor, en natuurlijk dankzij zijn arbeidsethos, kan hij nu regelmatig spelen.”

TIP: Verdien 5.75 keer je inleg als het een gelijkspel wordt!

Gaat Martínez Haaland afstoppen?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie