‘Groot nieuws lonkt voor Ajax en Feyenoord’

Foto: ‘Groot nieuws lonkt voor Ajax en Feyenoord’

Er lonkt goed nieuws voor de trouwe supporters van Ajax en Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad is er sprake van een mogelijke doorbraak in het beëindigen van het verbod op uitsupporters bij de onderlinge wedstrijden.

Al bijna vijftien jaar worden wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord gespeeld zonder uitsupporters. Ook de halve finale in de TOTO KNVB Beker zal dit seizoen worden gespeeld zonder Ajax-fans, maar Leefbaar Rotterdam pleit er als grootste politieke partij van de stad voor om deze maatregel te beëindigen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is op zijn beurt bereidwillig om te luisteren.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Ingrid Coenradie laat aan het AD weten: “We moeten het weer gaan proberen. Niet meteen met een dubbel uitvak, laten we het opbouwen en met een kleine groep beginnen, inclusief strenge begeleiding. Natuurlijk is het spannend, maar we moeten niet in angst blijven hangen.”

Volgens de Rotterdamse politieke partij komt de halve finale nog te vroeg voor het opheffen van de maatregel, maar volgend seizoen zou dit mogelijk moeten zijn. Coenradie: “Ik weet dat er ook een lelijke kant is, maar we moeten ons niet laten leiden door angst. Het idee was ooit om tijdelijk geen uitfans toe te laten, maar ik vraag me af wat er de afgelopen jaren is gebeurd om het weer mogelijk te maken. We moeten de stap weer een keer durven te wagen, anders blijft dit voor eeuwig zo.”

Aboutaleb sceptisch

De supportersvereniging van Feyenoord rekent niet op Aboutaleb, maar de burgemeester benadrukt open te staan voor ‘gesprekken die ons verder brengen en waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt’. Volgens hem zijn er al meerdere pogingen ondernomen, maar zonder resultaat. “Dan is een bestuurlijk verbod het enige instrument dat overblijft.” Wel wijst hij op de incidenten bij aankomst van de Ajax-bus bij De Kuip. “Afschuwelijke taferelen. Dat sentiment maakt mij niet optimistisch.”

Wint Feyenoord bij Shakhtar Donetsk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit lukken?

  • Ja
  • Nee
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie