Gouden Almere-invallers pijnigen Heracles, MVV wint KKD-topper

Heracles Almelo heeft vrijdagavond terrein verloren in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper verloor met bij Almere City FC en daardoor loopt MVV Maastricht nu serieus in.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Heraclieden. Al na 25 minuten leidde de formatie van John Lammers met 0-2 dankzij doelpunten van Samuel Armenteros en Emil Hansson. Die stand stond halverwege nog altijd het scorebord, waardoor Alex Pastoor kort na de theepauze besloot in te grijpen. Stije Resink en Ilias Alhaft mochten in de 47ste minuut invallen.

De wissels van Pastoor pakten voortreffelijk uit. Resink verraste doelman Michael Brouwer pal na zijn invalbeurt met een (houdbaar) afstandsschot, waar Almere meteen na de aftrap zelfs op gelijke hoogte kwam via Alhaft. Vijf minuten na rust had de thuisploeg de schade dus compleet weggepoetst dankzij de gouden wissels. De avond werd echter nóg mooier voor Almere: Joey Jacobs bepaalde de eindstand op 3-2. Mateo Les kreeg ook nog tweemaal geel aan Almelose zijde.

MVV doet geweldige zaken in Zwolle

PEC Zwolle had de nieuwe koploper van de KKD kunnen worden door te winnen van MVV Maastricht, maar de manschappen van Dick Schreuder zakten juist op de ranglijst. De Limburgers zegevierden met 0-1 in Zwolle en klimmen daardoor op naar de tweede plaats.

Sven Blummel maakte de winnende treffer namens de Maastrichtenaren. In de eindfase werd de wedstrijd overigens nog even stilgelegd vanwege wangedrag op de tribunes.

Pijnlijke nederlaag voor Kuyt en ADO

Dirk Kuyt leek met ADO Den Haag de stijgende lijn te pakken te hebben, maar in deze speelronde werd zijn team weer met beide benen op de grond gezet. Laagvlieger Helmond Sport bleek verrassend met 2-1 te sterk. Hakon Lorentzen en Martijn Kaars maakten het verschil in Helmond, waar Denzel Hall tussendoor de gelijkmaker had opgeëist.