Go Ahead Eagles rekent af met Excelsior

Go Ahead Eagles heeft op zaterdagavond afgerekend met Excelsior in de Adelaarshorst. De Deventenaren kwamen op een 3-0 voorsprong voor eigen publiek, waarna de Rotterdammers voor de vorm nog een goaltje scoorden.

Na de stuntzege op AZ begon Excelsior vol vertrouwen aan het duel van zaterdagavond, maar daar kwam bijzonder snel een einde aan. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Go Ahead namelijk een soort kansenregen: Philippe Rommens en Bobby Adekanye lieten het echter na om voor een snelle 1-0 te zorgen, vooral dankzij kundig ingrijpen van doelverdediger Stijn van Gassel.

Het duurde behoorlijk lang voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel, maar vlak voor rust was het opeens twee keer raak in kort tijdsbestek. Willum Willumsson opende de score en slechts twee minuutjes later was het Adekanye die de 2-0 op het scorebord zette. De Eagles hadden de smaak te pakken en ook de 3-0 had nog voor de pauze kunnen vallen, maar het lukte Adekanye niet om ook zijn tweede goal van de avond te maken.

Na een uurtje spelen viel de 3-0 alsnog, maar het was Isac Lidberg die voor de treffer tekende: hij was het eindstation van een counter en de derde goal van de partij betekende natuurlijk de beslissing. Een tiental minuten later maakte Lazaros Lamprou nog wel de 3-1, maar dat was een doelpunt voor spek en bonen. Go Ahead kwam niet meer in de problemen en is nu liefst acht wedstrijden (inclusief een duel in de KNVB Beker) ongeslagen. De Adelaarshorst stond na het laatste fluitsignaal natuurlijk in vuur en vlam!

Scoreverloop: 1-0 (39′) W. Willumsson, 2-0 (41′) B. Adekanye, 3-0 (61′) I. Lidberg, 3-1 (72′) L. Lamprou