‘Geweldig nieuws voor Louis van Gaal’

Foto: ‘Geweldig nieuws voor Louis van Gaal’

De kans is toegenomen dat Louis van Gaal aan de slag gaat als bondscoach van België. De door de KBVB samengestelde profielschets lijkt op zijn lijf geschreven.

Na de WK-uitschakeling van België besloot Roberto Martínez op te stappen. Van Gaal liet al snel doorschemeren open te staan voor dit project, maar nu blijkt de profielschets ook nog eens perfect aan te sluiten. De Belgische voetbalbond heeft de criteria dinsdag naar buiten gebracht via de officiële kanalen.

De KBVB schrijft: “De KBVB is op zoek naar een fulltimebondscoach die weet wat winnen is. De nieuwe bondscoach is ambitieus en heeft de nodige internationale ervaring op topniveau, tactische kennis en inzichten én de juiste persoonlijke kwaliteiten. Hij is een ‘serial winner’ met ervaring in het managen van topspelers. De nieuwe bondscoach weet hoe hij moet inzetten op het creëren van een hechte groep en hoe hij jonge spelers moet integreren.”

“Hij is een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters en maakt gebruik van de sportieve expertise en structuur van de KBVB”, zo voegt de bond toe. “Hij weet hoe prijzen te pakken in topcompetities. De nieuwe bondscoach is een ambassadeur voor het Belgisch voetbal en draagt hierbij de KBVB waarden mee uit en is fulltime beschikbaar.”

Van Gaal lijkt hier perfect aan te willen voldoen. Combineer dat gegeven met zijn eerdere flirt en het zou zomaar kunnen dat de Nederlander na zijn WK-klus met Oranje overstapt naar het buurland.

Gaat Van Gaal deze job krijgen?

  • Ja
  • Nee
7822+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie