EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Internationale journalisten vertellen wat ze van de rest van het EK verwachten

Foto: Internationale journalisten vertellen wat ze van de rest van het EK verwachten

Tegenover BBC Sport geeft een aantal internationale journalisten hun voorspelling voor de rest van het EK. Geen van hen ziet Oranje het toernooi winnen, Spanje is voor deze journalisten de favoriet om met de titel aan de haal te gaan.

EK voorspelling: Spanje de grote favoriet volgens journalisten

De Spaanse voetbaljournalist Guillem Balague beet het spits af: “Spanje toonde drie verschillende manieren tegen Duitsland. We speelden met vleugelspelers, daarna zonder vleugelspelers en zonder spits en uiteindelijk met 4-2-4 in de verlenging, wat betekent dat we verschillende mogelijkheden hebben. Het belangrijkste is dat we ons hebben aangepast aan alles wat Duitsland naar ons gooide. Tegen Frankrijk weten we dat we het initiatief zullen moeten nemen.”

“Ik weet dat Frankrijk om te winnen niet goed hoeft te spelen, dus het is belangrijk om de hele wedstrijd gefocust te zijn terwijl ze blijven zoeken naar een moment van genialiteit van hun frontmannen. We zullen voorzichtig moeten zijn met het tempo van Frankrijk, met onder meer Ousmane Dembélé en Kylian Mbappé. Ik denk dat we Frankrijk zullen verslaan en Engeland in de finale zullen ontmoeten.”
WINNAAR: Spanje

Veerkracht bij Engeland

BBC Sport’s belangrijkste voetbalschrijver Phil McNulty liet eveneens zijn licht schijnen en dan vooral over Engeland: “Engeland moet de veerkracht die het heeft getoond ondanks tegenslagen en de individuele genialiteit van Jude Bellingham en Bukayo Saka die hen in de halve finale heeft gebracht, benutten voor een meer samenhangende teamprestatie om Nederland te verslaan. De ploeg van Gareth Southgate heeft het in Euro 2024 moeilijk gehad tegen ploegen die diep verdedigd hebben, dus de meer aanvallende aanpak van Nederland zou wel eens bij hen kunnen passen en de creatieve spelers van Engeland meer ruimte geven. Engeland zal defensief op zijn best moeten zijn omdat Nederland een serieuze dreiging vormt in de aanval, waarbij Cody Gakpo een prima toernooi speelt en de onvoorspelbare Memphis Depay altijd gevaarlijk is.”

“Engeland bevindt zich nu in een positie waarin het serieuze kanshebbers zijn om Euro 2024 te winnen. Spanje heeft een krachtige mix van jeugd en ervaring, groeit in de competitie en lijkt vanaf het begin het meest indrukwekkende team, maar ik geloof dat ze Engeland voorbij zullen moeten zien te komen om Euro 2024 te winnen.”
WINNAAR: Spanje.

De tijd dringt

En onze eigen EK-verslaggever Jesper Langbroek werd ook door de BBC gevraagd naar zijn verwachtingen: “De wedstrijd tegen Turkije heeft laten zien dat Nederland een goed plan B heeft: Wout Weghorst als spits gebruiken, met Memphis Depay er vlak achter. Engeland speelde met vijf verdedigers tegen Zwitserland, waardoor de defensie erg compact staat. Daarom denk ik dat Nederland weer op die manier moet spelen om de vrije man te vinden.”

“Wat mij bij dit Oranje is opgevallen, is dat ze een wake-up call nodig hebben om los te komen. Die kregen ze met de nederlaag tegen Oostenrijk, want daarna tegen Roemenië waren ze goed. In de kwartfinale kregen ze een wake-up call toen Turkije de voorsprong nam, waarna Oranje zit herpakte. Toch denk ik dat de winnaar van het EK uit de andere kant van het schema zal komen. Engeland en Nederland zijn nog niet echt op de proef gesteld; ze hebben tegen goede teams gespeeld, maar nog niet tegen de grote landen gespeeld. Ik denk dat Spanje zal winnen omdat ze als collectief goed voetbal spelen. Engeland, Frankrijk en Nederland werken er nog steeds aan om alles op orde te krijgen, maar de tijd dringt.” WINNAAR: Spanje

Eens met deze analyses?

  • Ja, voor mij is Spanje ook de favoriet
  • Nee, ik zie het anders…
602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie