Gemengde gevoelens bij Oranje: “Dat geeft goede moed”

Foto: Gemengde gevoelens bij Oranje: “Dat geeft goede moed”

De spelers van Oranje hielden verschillende gevoelens over aan het gelijkspel tegen Frankrijk. Denzel Dumfries baalde van de afgekeurde goal, waarbij hij hinderlijk buitenspel stond. Cody Gakpo had het gevoel dat er meer in zat, maar was toch deels tevreden met een gelijkspel. Dat vertelden beide spelers in de mixed zone aan SoccerNews.

SN Mixed Zone: reacties Dumfries en Gakpo na Nederland – Frankrijk

Dumfries was betrokken bij het belangrijkste moment van de wedstrijd. Een doelpunt van Oranje werd afgekeurd, omdat hij hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan bij een raak schot van Xavi Simons. Daar was de rechtsback het niet mee eens. “Ik denk niet dat het hinderlijk buitenspel was. De VAR-check duurde lang. Ik stond niet in de baan van het schot. Dat maakte het heel lastig. De keeper kon ook niet bij de bal. Het is voor de scheidsrechter en iedereen een lastige situatie”, aldus Dumfries.

Een gelijkspel tegen Frankrijk is geen verkeerd resultaat, maar de Nederlanders hoopten vooraf en gedurende de wedstrijd op meer. Dumfries vervolgde: “0-0 is van tevoren niet gek. We hebben onze kansen gehad en het plan wat we hadden goed uitgevoerd. Het belangrijkste is dat je de groep gewoon doorkomt. Dat is de focus. Die gaat nu op Oostenrijk.”

Groei bij Oranje

Gakpo ging eerst in op zijn eigen spel. De buitenspeler had graag wat meer ballen gekregen. “Ja, dat was mijn gevoel wel in de wedstrijd, maar ik heb het nog niet teruggezien, dus misschien zit ik er helemaal naast”, zei de aanvaller van Liverpool. Het resultaat was ook slechts deels verzadigend. “Ja, alles je alles meeneemt toch wel. Frankrijk is een topteam, een favoriet. Wij hebben natuurlijk de afgelopen twee wedstrijden tegen hen niet kunnen winnen, maar nu een gelijkspel geboekt. Dat is progressie. We hadden een paar goede kansen. Maar zij ook, dus uiteindelijk zijn we wel tevreden met een gelijkspel.”

Wat zegt het over Oranje dat het gelijkspeelt tegen de vice-wereldkampioen? Gakpo: “Dat we een goede ploeg zijn die je niet makkelijk verslaat. Dat geeft goede moed. We groeien in alles. Hoe je tegen zo’n topland speelt. We laten goed veldspel zien en creëren kansen. En we kunnen ook met zijn allen verdedigen. Dat is de vooruitgang die we hebben geboekt. We gaan zien waar ons plafond ligt.”

SN Mixed Zone

In SN Mixed Zone vuurt SoccerNews rondom wedstrijden zijn vragen af op de hoofdrolspelers. Voor de groene plopkap in de mixed zone of bij de persconferentie worden de helden van de velden gevraagd naar hun beleving en geven ze hun visie op de negentig minuten en soms veel meer!

Maakt Oranje kans op de titel?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie