Gemengde gevoelens bij Maduro: “Heel veel kansen gecreëerd”

Foto: Gemengde gevoelens bij Maduro: “Heel veel kansen gecreëerd”

Hedwiges Maduro zag ondanks de zware nederlaag van Ajax bij PSV (5-2) voldoende positieve aspecten om mee verder te gaan. De oefenmeester baalde flink van het resultaat, en daarmee de laatste plaats in de Nederlandse competitie, maar heeft er vertrouwen in dat het snel beter zal gaan met zijn team.

Maduro teleurgesteld in resultaat

De Eindhovenaren waren zondagmiddag als koploper de grote favoriet om een overwinning te behalen, maar hadden het in de eerste helft zwaar. Ajax kwam via Branco van den Boomen en Brian Brobbey tweemaal op een voorsprong te staan en ging daardoor met 1-2 rusten. Die voorsprong had een stuk groter kunnen zijn, als Ajax scherper was geweest. In de tweede helft ging het vervolgens behoorlijk mis en eindigde de wedstrijd in 5-2, waardoor het alsnog met een vervelend gevoel van het veld af stapte.

Maduro staat daardoor met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. “Naast het resultaat heb ik genoten van de eerste helft”, reageert de interim-trainer. “We hebben gewoon heel veel kansen gecreëerd tegen de nummer 1 van de competitie. Misschien hadden we wel met een grotere marge de rust in moeten gaan. Uiteindelijk hebben we een slechte tweede helft gespeeld, waarin we qua voetbal ook tekort kwamen. De eerste paar keer in de eerste fase van de tweede helft gaven we gewoon veel te makkelijk weg.”

Vertrouwen voor toekomst Ajax

De hoofdtrainer liet voorafgaand aan het duel aan zijn ploeg weten dat hij aan de bal een flinke verbetering van zijn spelers verwachtte. “Dat was het plan: in het opbouwen, het er doorheen durven spelen, linies overslaan, de derde man zoeken op het middenveld en via de zijkanten spelen. En dan de overlapping. Dat ging een aantal keer heel goed en we creëerden kansen, bijvoorbeeld de kopbal van Kristian (Hlynsson, red.) en de kans van (Brian, red.) Brobbey. Dat zijn honderd procent kansen.”

Na rust ging het mis en kreeg Ajax maar liefst vier doelpunten tegen, wat Maduro enigszins kan plaatsen in het geheel. “Het vertrouwen ontbreekt dan. We speelden heel goed en iedereen kwam met een goed gevoel in de rust binnen, maar de marge was maar één. Je weet dan toch dat PSV gaat komen en dan valt alles precies goed, met bijvoorbeeld de rebound voor de voeten. In deze fase moet je mentaal sterk zijn om eroverheen te komen. En in die fase zijn we gewoonweg nog niet.”

De trainer heeft er echter het volste vertrouwen in dat het geluk terug gaat komen en dat de resultaten daarna snel vooruitgaan, zelfs nu het op de achttiende plek staat. “Die stand zal natuurlijk niet zo blijven. We lopen wedstrijden achter, dus het is altijd een beetje vertekend. En we gaan gewoon verder borduren op de eerste helft. Als we dat doen, pakken we voldoende punten en gaan we vanzelf stijgen op de ranglijst.” Ondertussen is het de grote vraag of Maduro, die normaliter assistent is, donderdag als hoofdtrainer op de bank zal zitten. “Ik hoor het wel.”

Heeft Maduro het uiterste uit Ajax gehaald?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:28
8+
Boscagli waarschuwt PSV voor ‘twee gezichten’
14:17
14+
“Van Dijk is de beste verdediger ter wereld”
14:00
154+
Feyenoord-directeur ontsloeg Ajax-trainer Van ’t Schip in Mexico
13:54
20+
Vertonghen bang: “Dan gaan we eindigen zoals in Nederland”
13:36
33+
‘Barcelona wil speler van 80 miljoen euro contracteren’
13:11
61+
Onana gefileerd: “Grootste teleurstelling”
12:52
190+
Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord
12:39
39+
Clubs zijn klaar met rellen: geen uitsupporters meer bij derby
12:38
0+
Schok door België: international neergeschoten
12:15
92+
‘Oranje-international moet Ten Hag helpen’
12:00
106+
Ten Hag bereikt in Manchester nieuw dieptepunt
11:45
50+
‘Juventus aast op prijzige Oranje-international’
11:30
115+
Ten Hag kreeg negatief United-advies: “Iedereen zei tegen mij…”
11:15
410+
Slot doet boekje open over winterse transferplannen Feyenoord
10:59
136+
Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”
10:44
226+
Bergkamp spreekt zich uit over Ajax-sollicitatie
10:29
143+
Driessen kraakt voormalig Ajax-topman: “In zes maanden…”
10:14
169+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
88+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
24+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie