Gelredome-eigenaar haalt uit naar Vitesse

Foto: Gelredome-eigenaar haalt uit naar Vitesse

Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit heeft uitgehaald naar Vitesse. De Arnhemmers claimen er alles aan te doen om tot een oplossing te komen met de verhuurder, maar zelf weerspreekt hij die lezing.

Al sinds 2018 is het hommeles tussen Vitesse en Van de Kuit. De Eredivisie-club besloot destijds het huurcontract op te zeggen, aangezien men de huursom van 1,85 miljoen euro per seizoen te hoog vond. Eind september loopt de verbintenis af en dus is er dringend behoefte aan duidelijkheid, aangezien de licentiecommissie in een uiterst geval de licentie van Vitesse kan intrekken. De beschikbaarheid van een stadion is namelijk een licentie-eis.

Van de Kuit weerspreekt de lezing dat Vitesse pogingen onderneemt om tot een oplossing te komen. “Ik heb geprobeerd om te helpen”, vertelt de Gelredome-eigenaar tegenover het ANP. “Ik heb vaker tegen algemeen directeur Pascal van Wijk gezegd: ‘kom nou met een voorstel’. Maar dan krijg ik amper reactie, behalve dat de prijs omlaag moet. Het lijkt alsof hij niets kan en niets mag, hij zoekt geen toenadering.”

Van de Kuit spreekt van een ‘bestuursvacuüm’. “De huur werd in 2018 onder die Rus opgezegd, een week nadat ik eigenaar werd. Hij wilde de huur halveren en zei: ‘een halve huur is beter dan geen huur’, waarop ik antwoordde dat een heel stadion beter was dan geen stadion.” Of Vitesse in de problemen komt? “Ze zijn nog lang niet bij het intrekken van die licentie. Ze pieken te vroeg, maar dat gebeurt wel vaker met Vitesse.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Zit Vitesse hier fout?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
860+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie