‘Geheimzinnig gedoe’ bij Ajax: “Geef gewoon duidelijkheid”

Foto: ‘Geheimzinnig gedoe’ bij Ajax: “Geef gewoon duidelijkheid”

Achter de schermen borrelt het al langer bij Ajax. Misschien wel het dieptepunt was de manier waarop clubicoon Daley Blind vorige week via de achterdeur vertrok; zijn contract is ontbonden. Eerder gaf ook al vader Danny aan niet meer terug te zullen keren in de Raad van Commissarissen van de club.

“De familie Blind is wat mij betreft onlosmakelijk aan Ajax verbonden. Ze hebben veel aan ze te danken en andersom ook”, reageert oud-voorzitter Michael van Praag in het NH Sportcafé. “Een speler komt en gaat, dat begrijp ik ook nog, maar de geheimzinnigheid eromheen…”

Mysterie

Blind zelf repte over ‘bepaalde omstandigheden’ maar gaf verder ook geen duidelijke uitleg. “Ik vind het – helaas – een beetje geheimzinnig, het opent de weg naar speculaties en dat is altijd jammer… Geef gewoon duidelijkheid. Waarom ga je nou precies weg?”

Er gaan geluiden dat Blind ruzie heeft gehad met coach Alfred Schreuder. “Ik vind het jammer dat een speler weggaat door een ruzie met een trainer, of door misverstanden. Dat gun ik die jongen niet en dat gun ik Ajax ook niet. Maar we weten niet wat er precies aan de hand is.”

Ook Blind sr. trok de deur achter zich dicht. Van Praag betreurt dat. “Want hij was een hele goede commissaris, dus dat vind ik als Ajacied heel jammer. Maar het ene heeft volgens mij ook te maken met het ander. Zeg het dan gewoon als dat zo is.”

Stadion De Goffert

Eredivisie

8 januari 2023

14:30

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Eens met Van Praag?

  • Ja
  • Nee
692+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie