Gedrag Schmidt gekraakt: ‘Vlam slaat daardoor in de pan’

Foto: Gedrag Schmidt gekraakt: ‘Vlam slaat daardoor in de pan’

Na afloop van de wedstrijd FeyenoordPSV ging het vooral over de discutabele strafschop die Serdar Gözübüyük gaf na een vermeende handsbal van Mauro Júnior. In Studio Voetbal plaatste men niet alleen een kanttekening bij de dubieuze strafschop, maar ook bij het optreden van PSV-trainer Roger Schmidt.

Pierre van Hooijdonk liet aan tafel weten dat Schmidt niet handig acteerde bij het opstootje, dat vlak voor tijd ontstond nadat de Duitser een bal wegtikte om tijd te rekken. “Het was toen nog 1-2 en De Kuip begon al te fikken. Als je dan als trainer onnodig een bal weg gaat trappen, dan slaat de vlam nog meer in de pan. Ik vind altijd dat je als uitspelende ploeg op bezoek bij Ajax, Feyenoord of PSV zo min mogelijk in die situaties moet komen. Want dan ontstaat er iets. Het ligt natuurlijk niet aan dat moment dat die goal valt, maar het publiek gaat op het puntje van zijn stoel zitten en er komt een vijandige en nog agressievere manier van benaderen. Dat is als speler niet zo fijn.”

Geen strafschop

De analisten aan tafel waren het er wel roerend over eens dat de penalty nooit had moeten worden gegeven. Volgens Rafael van der Vaart floot Serdar Gözübüyük, nadat een handvol Feyenoorders op de arbiter afstormden. “Hij fluit niet, totdat alle spelers van Feyenoord op hem af rennen. Als jullie zo hard springen, dan zal het wel hands zijn geweest, moet hij gedacht hebben. Dit is toch idioot? Wacht dan even, uiteindelijk komt dan via de VAR de waarheid wel.”

Ook Ibrahim Affelay riep van een regelrechte schande. “Het is echt een schande. Mensen vragen vaak: “Waarom draait hij zich om?” Dat is een natuurlijke en menselijke reactie. Maar het belangrijkste is; de handen zitten niet op een plek waar ze niet horen. Werkelijk waar: dit is een schande. Dat hij (Gözübüyük, red.) ook niet voor de camera komt is toch alleszeggend. Nu roept het alleen maar meer vragen op.”

TIP: Scoren PSV en NEC meer dan vier doelpunten? Pak 2.35 keer je inzet!

Gedroeg Schmidt zich op een verkeerde manier langs de zijlijn

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie